Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Safra kesesi taşı ameliyatı kaç saat sürer

Günümüzde laparoskopik kolesistektomi ameliyatları oldukça kısa sürmektedir. Ortalama 45 dakika süren ameliyatlar hastaların yaşına ve kilosuna bağlı olarak uzayabilmektedir. Bununla birlikte geleneksel açık ameliyatlarda ya da çok geciktirilmiş operasyonlarda bu süre 1 saatten fazla olabilmektedir.Jun 23, 2020

Safra kesesi ameliyatından sonra kaç gün hastanede yatırılır?

Genellikle ertesi sabah çıkartılır. Bir gün yatış yeterlidir. Hastaların hemen hemen hepsi ameliyat gününün gecesi hastanede kaldıktan sonra ertesi sabah taburcu olabilir. Taburcu olurken birkaç gün süreyle günde birkaç kez kullanılmak üzere ağrı kesici hap reçete edilir.

Safra kesesi ameliyatı uyutulur mu?

Günümüzde safra kesesi ameliyatının hemen hepsinin kapalı (laparoskopik) teknikle yapıldığını vurgulayan Doç.Dr. Yetişir, “Ameliyat karın ön duvarına yapılan minik kesilerden sokulan ince aletlerle yapılır. Ameliyat genellikle genel anestezi altında yanı hasta tamamen uyutularak yapılır.

Safra kesesi ameliyatindan sonra kac gunde Iyilesilir?

Ameliyattan sonra 2-3 saat içinde hasta yatağında doğrulabilir, ayağa kalkıp tuvalete gidebilir hale gelir. Ertesi sabah kontrol muayenesi sonrası evine gönderilir. İlk 4-5 gün ağızdan ağrı kesici alması gerekir, 1. hafta kontrol muayenesi yapıldıktan sonra hasta iş hayatına geri dönebilir.

Safra kesesi ameliyatı kaç delik açılır?

Kapalı safra kesesi ameliyatlarında normalde karın duvarına yaklaşık 1'er cm büyüklüğünde 3-4 delik açılmaktadır. Ancak dünyada ilk kez 2007 Mayıs ayında uygulanan ve SILS (tek kesi ile laparoskopik cerrahi) adı verilen yöntemde göbek deliğinden yapılan yaklaşık 2 cm lik tek bir kesiyle ameliyat gerçekleştirilmektedir.

Safra kesesi ameliyatı ölüm riski var mı?

Safra kesesi ameliyatı ölüm riski de günümüzde modern tekniklerle gerçekleştirilen kolesistektomi yöntemleri ile oldukça düşüktür. Ölüm riski, taşların neden olduğu hastalıklarla daha fazladır.

Safra kesesi ameliyatı sonrası şikayetler nelerdir?

Safra kesesi ameliyatı sonrası genellikle bir şikayet beklenmez. Nadiren gaz, şişkinlik, mide yanması, ishal gibi şikayetler olabilir. Fakat ciddi bir şikayet beklenmez.

Safra kesesi ameliyatında anestezi nasıl yapılır?

Bu işlem bilinç açık iken sedasyon-analjezi ile veya doğrudan genel anestezi altında yapılır. ERCP'den 24 saat sonra hasta laparoskopik safra kesesi ameliyatına alınarak ana safra yoluna düşen taşlara kaynak oluşturan safra kesesi çıkartılır.

admin

Back to top