Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Regl neden geçikir

Stres, hastalıklar, ilaç kullanımı, kilo almak ya da vermek, yaşla bağlı nedenler, polikistik over sendromu ya da hamilelik gibi nedenlerden dolayı kadınlar adet gecikmesi yaşayabilirler.Jul 8, 2020

Adet gecikmesi en fazla kaç gün normaldir?

İlk âdet kanamasının başladığı dönem olan ergenlik ile menopoz dönemleri haricinde âdet kanamasının 7 günden daha fazla gecikmesi normal kabul edilmez. Âdet gecikmesi, her 28 günde bir âdet gören kişi için 36 gün boyunca âdet görmemesi durumudur.

1 ay adet gecikmesi normal mi?

Üreme dönemine giren sağlıklı her kadın ortalama 28 günde bir adet kanaması görür. Kişinin ergenlik döneminde gördüğü ilk menstrüasyonun ardından, hormonal düzen sağlanana kadar 12 ile 18 ay boyunca adet düzensizliği ve bununla beraber adette gecikme görmesi normaldir.

Genç bir kızın adet neden gecikir?

Genç kızlarda düzensiz adet kanamalarının sebeplerinden biri de yumurtlama bozukluklarıdır. Bunun yanında tiroid sorunları, prolaktin hormonunun yüksek oluşu, böbrek hastalıkları, ani kilo kaybı, kan hastalıkları, aşırı kilo kaybı da bazı düzensizliklere sebep olur.

Adet gecikmesi hamilelik dışında ne olabilir?

Eğer gecikmenin nedeni hamilelik değilse, arkada yatan sebepler mutlaka araştırılmalıdır. Stres, kullanılan ilaçlar, hormonal hastalıklar, rahim ve yumurtalıkları ilgilendiren hastalıklar (myom, kist gibi…) adet gecikmesine neden olabilir. Öte yandan aşırı egzersiz de önemli bir nedendir.

Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir?

Adet döngüsü içinde bir kadının 7 gün gecikme yaşaması normal olarak karşılanabilir. 7 günden sonra ise gebelik ihtimali akla getirilebilir.

40 gün adet gecikmesi normal mi?

Bununla birlikte 21-40 gün arası da normal kabul edilebilir. Döngünün her seferinde birkaç gün değişmesi de normal bir durumdur. Kanamaların bu döngü dışında görülmesi ise âdet gecikmesi olarak adlandırılır. Normal bir âdet döngüsü sırasında kadınların yumurtalıklarının birinden yumurta salınır.

Hamile değilim ama adet olmadım neden?

Hamileliğin dışında emzirme dönemi ve menopoza giriş döneminde de kadının adet kanaması gecikebilmektedir. Bununla birlikte stres, sıkıntı, depresyon, psikolojik travma, ani kilo alma, verme, ağır spor ve egzersiz, rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar hormonsal dengesizlikler de adet gecikmesine sebep olabilmektedir.

admin

Back to top