Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Prenses çamı ne kadar büyür

Prenses çamı nereyi sever?

Prenses çamı iyi drene edilmiş topraklarda yaşamayı sever. Çünkü suyu bünyesinde tutan toprakları sevmezler ve kök çürümesine karşı çok hassastırlar. Perlitli kaktüs toprağı karışımı veya ilave drenaj için kum gibi suyun içinden geçmesine izin veren, süzek, geçirgen topraklar kullanmanızı öneririz.

Prenses çamı neden sararır?

Toprağın alkalinliliğini arttırır. Oysa prenses çamı (yosun krasula) asitli toprak ister. Toprakta alkalinlilik artarsa rengi sarımsı olur (aşırı güneş ve sıcakta olduğu gibi).

Prenses çamı kaç günde sulanır?

Kış aylarında 25-30 günde bir kez, yaz aylarında ise 10-15 günde bir kez sulamak yeterlidir. Kumlu çöl topraklarını severler, bu nedenle ilk tercihler arasında bu tür toprak olmalıdır. Yine saksılarda drenaj sistemi olmalıdır. Saksının taban bölgesinde su birikmesi bitkinin kök bölgesinin çürümesine neden olabilir.

Prenses çamı çiçeği güneşi sever mi?

Konum ve Sıcaklık. Bol güneş alan bir pencere pervazı, prenses çamı için mükemmel bir yerdir. Yoğun güneşe maruz kalma genellikle iyi tolere edilir. Bu özelliği sayesinde, yaz mevsimini açık havada da geçirebilir.

Sukulentler dışarıda yaşar mı?

Kaktüs ve sukulent bitkilerin içi su doludur. Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. … Kışın sıcakta kalan kaktüs ve sukulentleriniz baharda çiçek açmayabilir.

Tesbih çiçeğine nasıl bakılır?

Tesbih çiçeğinin bakımı oldukça zahmetsizdir. Bunun nedeni, çok az sıklıkla sulamaya ihtiyacı olması ve neredeyse hiç gübreye ihtiyaç duymamasıdır. Bu tür sulu bitkilerin en sevmediği şey, aşırı sulama nedeniyle oluşan su basmasıdır. Bu yüzden kaktüs toprağı gibi geçirgen bir karışım kullanılmalıdır.

Tesbih Çiçeği neden çürür?

Tesbih çiçeği saksısının altındaki çiçek kökleri aşırı sulamadan etkilenerek çürüme yapabilmektedir. Aşırı sulama tesbih çiçeğinin üzerindeki tesbih şeklindeki yaprakçıkların renginin değişmesine zamanla çürüyerek yok olmasına neden olmaktadır.

admin

Back to top