Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Idari takip nedir

Eğer borcunuzu ödeyemezseniz kanuni takip süreci başlar ve olay mahkemeye intikal eder. Fakat bazı bankalar kanuni takipten önce idari takip sürecini başlatırlar. İdari takip mahkemeden bağımsız olarak bankanın kendi birimlerini devreye sokarak borcunuzu yapılandırmaya çalışması ve yeniden bir ek süre sunmasıdır.

Idari takip süreci ne demek?

Bankaya olan kredi borçları için tüketiciye tanınan gecikme süresi 90 gündür. 90 güne ulaşılmadan önce banka tüketiciye borcunu ödemesi yönünde uyarılarda bulunur. Borcun ödenmediği 54. gün borçluya ihtar çekilir. Ödenmeyen borca istinaden ilk önce banka tarafından idari takip başlatılır.

Idari takip süresi ne kadar?

Ödemelerinizde gecikme yaşıyorsanız ilk olarak kredi notunuzda düşme yaşanır. Gecikme süreniz iki aya kadar ulaştı ise ve bu süreden sonra ödeme yaparsanız yine kredi notunuzda eksi puanlar alırsanız. Fakat 90 günlük süreyi aştıktan sonra bankalar sizin hakkınızda idari takip işlemini başlatırlar.

Banka idari takip ne zaman kalkar?

Eğer borcunuzu 90 gün boyunca ödemedi iseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz artık kara listeye girmiş olursunuz ve bunun geri dönüşü maalesef yok. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir.

Hesabın takibe alınması ne demek?

Vatandaşlara verilen kredi veya kredi kartları için bankalar kendilerinden güvence istiyor. … Bankalar, belirli bir süre sonunda ödenmeyen borçlar için yasal takip başlatıyor. Vatandaşlar ise borçlarını yapılandırarak bu durumdan kurtulabiliyor.

Idari takip kara listeye girilir mi?

Kredi kartınızın son ödeme tarihini 30 gün geçirdiğiniz takdirde idari takip süreci başlatılır. Bu süreçte kredi notunuz düşer fakat hala kara listeye alınmazsınız. … 90 gün sonunda ise, hala kredi kartı ödemesi yapılmadıysa bankanın avukatı tarafından yasal işlemler başlatılır.

Takip süreci ne demek?

Süreç şöyle işliyor: Vadesi gelen herhangi bir borcun 90 gün içerisinde ödenmemesi durumunda tahsili gecikmiş alacak statüsüne geçiyor ve yasal takip süreci başlatılıyor. … 90 günlük süreden sonra ise banka, alacağın yasal yollardan tahsili için gerekli hukuki işlemleri başlatıyor.

180 gün takip süresi ne zaman bitiyor?

BDDK, kredilerin takibe düşmesinde gecikme süresini 90 günden 180 güne yükselten uygulamanın daha önce belirlenen 30 Eylül tarihinde sona ereceğini açıkladı. Ancak, gecikme süresi 90 günü geçmiş bulunan kredilerde eski uygulama sürecek.

admin

Back to top