Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Dudak damak yarıkları

Dudak damak yarığı neden olur?

Hastalığın nedeni günümüzde tam olarak bilinmemektedir ancak yarık dudak ve damak oluşturan faktörler başında akraba evlilikleri, gebelikte sigara ve alkol kullanımı, epilepsi ilaçları, warfarin gibi kan sulandırıcı ilaçlar, romatizma ilaçları, vitamin ve folik asit eksiklikleri gelmektedir.

Damak yarıklarına ne iyi gelir?

Ağzınızda bir parça buz gezdirerek damakta meydana gelen yaraları hızlı bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu yöntem sancınızı hafifletecektir. Sirke damak yaralarına karşı kullanılabilecek etkili bir alternatiftir. Sirke bir miktar su ile karıştırılarak damak için gargara suyu olarak kullanılabilir.

Dudak damak yarığı mevcut mu ne demek?

Dudak damak yarığı, bebeğin anne karnında gelişimi sırasında, çeşitli nedenlerden dolayı bebeğin yüz bölgesindeki yapıların birleşme kusurun nedeniyle oluşan bir hastalıktır.

Yarık damak hastalığı nedir?

Yarık damak, bebeğin anne karnında gelişimi sırasında, çeşitli nedenlerden dolayı bebeğin yüz bölgesindeki yapıların birleşme kusuru nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Yarık damak bazı çocuklarda küçük dili etkileyen küçük bir çentik halinde iken bazı çocuklarda küçük dilden dudak bölgesine kadar uzanabilir.

Yarık damak dudak nedir belirtileri nelerdir?

Belirti ve Semptomlar Dudak üzerinde küçük bir çentik olarak gözüken ya da dudaktan başlayıp üst taraflardaki dişeti ve damağın içinden burnun altına kadar uzanan bir ayrılma. Yüzün görünüşünü etkilemeyen, ağzın tavanında bulunan bir ayrılma.

Yarık damak ameliyatı nasıl yapılır?

Damak yarığı ameliyatı, özel ağız açacağı ve cerrahi aletler kullanılarak yapılır. Genellikle tek seansta nadiren çift seansta tamamlanır. Yarık hattı, heriki yanlarda bulunan mevcut damak dokularının orta hatta getirilmesiyle kapatılır. Düzgün konuşma ve yutma için yeterli uzunlukta bir damak oluşturulur.

Dudağı yarık kime denir?

Dudak-damak yarığı (orofasiyal yarık), embriyolojik dönemde çeşitli nedenlerden dolayı bebeğin yüz bölgesindeki yapıların birleşme kusuru nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Türkçede, halk arasında tavşan dudaklılık olarak bilinir.

admin

Back to top