Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Üniversitede bilgisayar işletmeni

Üniversitede bilgisayar işletmenliği nedir?

Bilgisayar işletmeni, kamu kurumlarında kullanılan bilgisayarlar ile teknik elemanların bakım ve onarımını üstlenen meslek mensubudur. Profesyonel olarak bu mesleği yapacak olan kişiler, atama usulü ile iş başına gelirler. Bilgisayar işletmenleri, yalnız bilgisayar işlemlerini yürütmezler.

Üniversitede bilgisayar işletmeni nasıl olunur?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarından Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası almak, Söz konusu sertifikayı almaya hak kazanmak için ise; sözlü ve yazılı olmak üzere iki sınava girmek ve her iki sınavdan da 45 veya üzeri not almak, Kamu Personel Seçme Sınavı'na girip 70 ve üzeri puan almak.

Bilgisayar işletmeni olmak için hangi bölümlerden alıyor?

Bilgisayar işletmeni ya da operatörü olmak isteyenler üniversitelerin 2 yıllık bilgisayar işletmenliği bölümünden mezun olmak zorundadır.

Üniversite bilgisayar işletmeni ne yapar?

Bilgisayar işletmeni; ilgili bilgisayarların kurulumunu yapar, teknik arızalarını tespit eder ve sorunları çözer. Genel olarak bilgisayar program ve uygulamaları kurar, işletim sisteminin bakımı ilgilenir ve internet-ağ güvenliği sağlar ve kullanımı ile ilgilenir.

Bilgisayar işletmenliği nerede çalışır?

Bilgisayar işletmeni, devlet kurumlarında bilgi işlem bölümlerinde çalışır. Bu bölümlerde personel listeleri, mal dökümleri, maaşlar, veri kontrolleri vb ofis programları ile yapılacak işleri yaparlar. Basılı evrakları bilgisayar ortamına taşırlar.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası zorunlu mu?

Bu ders bilgisayar içerikli bir derstir. Bu dersi geçmiş olduğunu belgelendirmek 6225 kodu açısından yeterlidir. Bu adayların bilgisayar işletmenliği sertifikasına ihtiyaçları yoktur.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası kaç saat olmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle bilgisayar işletmenliği sertifikası için gereken eğitimi 160 saat olarak planlamıştır.

admin

Back to top