Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Çiçek toprağında solucan neden olur

Çiçek toprağında solucan zararlı mı?

Solucanlar: Bahçenize neredeyse hiç zararı yoktur. Hatta havalandırırken size yardımcı olurlar. Sadece çürümüş bitki kökleri ve artıklarıyla beslenirler.

Toprakta solucan olması iyi mi?

Bunun yanı sıra bitki kök gelişimini desteklerken, kök hastalıklarının oranını da önemli ölçüde düşürüyorlar. Toprak solucanları bu faaliyetleriyle yıllık üretim miktarını ve özellikle tahıl üretiminde kaliteyi artırıcı bir etki yapıyor. SOLUCANLARIN topraktaki azot çevriminde, erozyonun azaltılmasında da rolleri var.

Çiçeklerdeki kurtlar nasıl yok edilir?

Kül kullanılacaksa, bir kilo toprağa bir yemek kaşığı kadar sigara külünün karıştırılması yeterli olacaktır. Eğer izmarit kullanılacak ise, 1 litre suyun içerisine 10 adet izmarit atılıp bir gece bekletilir ve suyu, çiçeğe bir yemek kaşığı olacak şekilde haftada bir verilir.

Saksının içindeki solucan çiçeğe nasıl fayda sağlar?

Solucanların toprağın içerisinde sürekli olarak kanal açmaları, bitkilerin köklerinin hava almasını sağlar. Bu sayede kanallardan yağmur sularının girişi olur ve bitkinin susuz kalması engellenmiş olur. Solucanların dışkılarından humus meydana gelir. Humus içeren toprakların bitkinin gelişimi destekler.

Çiçek dibindeki böcekler nasıl yok edilir?

Aspirinli su Bu karışım ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın. Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizde yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.

Zararlı yazılım solucanlar nedir?

Solucan, genellikle e-posta, kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun DVD ve CD'leri gibi çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı yazılımdır. Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır ancak bu işlem otomatik olarak gerçekleşir.

Topraktaki organik madde miktarı nasıl artırılır?

Topraktaki organik madde miktarını arttırmak için bazı dikkat edilmesi gereken konular vardır. Topraktaki organik madde artışını sağlayan yeşil bitkilere daha çok yer verilmelidir. Yeşil gübreleme yani bitkilerin çiçeklenme döneminde sürülerek toprak ile karıştırma işlemi 2-3 yılda bir tekrarlanmalıdır.

admin

Back to top