Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Zeytin ağacı gövdesinde kurt

Bu hastalığa dal kanseri de denir . Gövde kurdu veya sarı kurt ağacın özünü yediği için , dalın direncini düşürür , rüzgarlı havalarda dallarınızın kırılma nedeni bu kurtlar olabilir . Kurdun açtığı kanal içerisine enjektör yardımı ile GÜLLECE BULAMACI sıkılır ve açılan delik çamur yada aşı macunu ile kapatılır .Mar 31, 2021

Zeytin kurdu nasıl oluşur?

Dişiler nohut büyüklüğünü almış meyvelerin kabuk altlarına yumurtalarına bırakırlar. iklim koşullarına bağlı olarak yumurtanın açılmasını (9-14 gün) müteakip çıkan larva zeytinin etli kısmı ile beslenerek gelişmesini sürdürür. Olgun larva olunca toprağa inerek toprakta pupa olur. Yılda bir nesil verir.

Zeytin ağacına kurt ilacı ne zaman atılır?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

Zeytin ağacı neden Kurtlanır?

Dişi sinekler yumurtalarını, yağlanmaya başlayan zeytin meyvelerinin eti içerisine bırakırlar. … Sinek yumurtalarından çıkan larvalar-kurtçuklar meyve etinde galeriler açarak beslenmeye başlar. Bu nedenle halk arasında 'zeytin kurtlanması' olarak bilinir.

Zeytin kurdu nasil anlasilir?

Zeytin kurdu genel görünüş itibariyle baştan arkaya doğru hafif konik ve yuvarlak şekillidir. Ergin genellikle kızıl kahve renkli ve üzeri sarımsı renkte sık tüylerle örtülüdür.

Siyah zeytin evde nasil yapilir?

Herkesin kendine ait bir ölçüsü var ben 1 kilo hatta 1 kilo 100 gram siyah zeytin için 3 yemek kaşığı kaya tuzu kullandım….Yapılışı:

  1. Zeytinleri yıkayın ve süzülmeye bırakın.
  2. Süzülen zeytinleri 2 litrelik plastik ya da cam kavanoza alın.
  3. Üzerine tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak, tuz dağılıncaya kadar sallayın.

Zeytin ağacına hangi ilaçlar atılır?

ZEYTİNDE HALKALILEKE HASTALIĞINA KARŞI KULLANILAN İLAÇLAR:en iyisi,güçlüsü,”BAKIRLI” ilaçlardır.ama hangisi?bordobulamaçları,koruma bakır,sıvı göztaşı,sıvı bakırlar,hepsi kullanılabilir.ama benim tavsiyem “AGFESİN”ilacıdır. bu ilaçtan her 100 litre suya 175 grm koymak yeterlidir.fazla koymayın…

Zeytin sineği ne zaman çıkar?

Zeytin sineği, çoğunlukla kışı toprağın 2-5 cm derinliğinde pupa halinde veya zeytinlik ve fundalıklarda ergin halinde geçirir. Erginler, toprak sıcaklığının 10 0C'yi bulmasından itibaren, ender olarak nisan başlarında, genel olarak hazirandan itibaren topraktan çıkmaya başlarlar.

admin

Back to top