Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Yarma aşı hangi ayda yapılır

Yarma Aşı Yarma aşı, büyük bir anaç gövde veya uzuv ile çok daha küçük bir fiyonk arasında birleşme üreten bir tekniktir. Bu yöntemi kullanarak, daha yaşlı bir ağaç daha çok istenen bir çeşide geçmek için en iyi şekilde çalışabilir. Bu aşılamada en iyi ay tercihen Nisan ayıdır.Jan 18, 2020

Kalem aşı nasıl ve ne zaman yapılır?

Kalem aşısı genel olarak toprağın uyanmaya başladığı zamanlarda uygulanır. Sıcaklığın 10 santigrat derecenin üzerine çıktığı dönemde, anaç bölgesinde kambiyum organların gelişmeye başladığı zaman gerçekleşir. Kambiyum dokuları ise bitkinin gelişmesini ve hücrelerin daha güçlü hale gelmesini sağlamaktadır.

Ağaçlara kalem aşısı ne zaman yapılır?

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10'lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç'da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Hangi aşı ne zaman yapılır?

a) İlkbahar Mart-Nisan aylarında (erken sürgün aşı dönemi). b) Mayıs sonu-Haziran başı (Haziran göz aşısı veya geç sürgün göz aşısı dönemi). c) Temmuz sonu-Eylül başı (durgun göz aşısı dönemi) olarak gruplandırılabilir. Durgun Göz Aşısı: Bu aşı genellikle yaz (Temmuz sonu- Eylül başı) aylarında yapılır.

Ağaç Aşılama ne zaman olur?

Aşılama, ağaç ve bitkilerdeki tomurcuklanma döneminden önce veya sonra yapılabilir. Çoğu aşılama kış ve erken ilkbahar döneminde yapılmaktadır. Bazı yaprak döken ağaçlar genellikle kış aylarında aşılanır.

Kalem aşısı nasıl yapılır?

Kalem en alt gözün karşı tarafından V şeklinde yontularak anaca yerleştirilir. yapılarak bol miktarda aşılı fidan üretilmektedir. Bu yöntemle, saatte 500-800 adet aşı yapmak olasıdır.

Aşı kalemi nasıl olmalı?

Kalem Üzerinde Meyve Gözü Olmamalıdır Kalemi aldığımızda kalemde yalnızca sürgün gözü olmalı, meyve gözü veya çiçek gözü olmamalı, kabarmamış ve patlamaya yakın da olmamalıdır. Kalem genel de Ocak-Şubat ayı sonuna kadar ki dönemde alınmalıdır.

Aşı kalemleri ne zaman alınır?

Kalemi aldığımızda kalemde yalnızca sürgün gözü olmalı, meyve gözü veya çiçek gözü olmamalı, kabarmamış ve patlamaya yakın da olmamalıdır. Kalem genel de Ocak-Şubat ayı sonuna kadar ki dönemde alınmalıdır.

admin

Back to top