Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Trombosit yüksekliği ne zaman tehlikeli

Trombosit yüksekliği kanser midir?

Kandaki trombosit seviyesinin, bir hastalık ya da dış etkenden dolayı normalden fazla olduğu durumlardır. Trombosit seviyesini yükselttiği bilinen en yaygın hastalıklar kanser, hemolitik anemi ve demir eksikliğidir.

PLT yüksekliği kaç olursa tehlikelidir?

Kandaki PLT değerinin mikrolitrede 500.000'den yüksek olması trombositoz, yani PLT yüksekliği varlığına işaret eder. PLT değerinin yüksek olması kanın damar içinde pıhtılaşmasına neden olur ve bu ciddi bir durumdur. Çünkü kan damar içinde pıhtılaşırsa dolaşım aksar, doku ve organlara yeterli miktarda kan ulaşamaz.

Trombosit yüksekliği nasıl tedavi edilir?

C vitamini açısından zengin turunçgil meyveleri, ıspanak, Hint Bektaşiüzümü, pancar, papaya, Aloe Vera jeli, bal kabağı, ahududu, B12 açısından zengin olan yağsız protein kaynakları, A vitamini deposu olan gıdalar, trombosit yükselten gıdalar arasında yer alır.

Trombosit kaç olursa tehlikeli?

Trombosit kan değeri, 50 ile 150 bin arasındaysa, normal değer olarak kabul edilir. 50 bin altında olması halinde hayati tehlikeler söz konusu olabilirken, 150 bin üzerinde çeşitli ağır rahatsızlıklara sebep olabilir.

Trombosit değerinin yüksek olması ne anlama gelir?

Kanda bulunan trombositlerin 400 bin mikrolitre üzerinde olması durumunda, PLT yüksekliği söz konusudur. PLT yüksekliği gereksiz trombosit üretimi anlamına gelir. Yüksek PLT miktarı, kanın henüz vücut içinde olduğu durumlarda pıhtılaşmasına neden olabilir. Bu da hayatı tehdit eden sorunlara yol açabiliyor.

Trombosit yüksek olursa ne olur?

Trombositoz, kandaki trombosit sayısının yüksek olmasıdır. Trombositler plazmada bulunan pıhtılaşma hücreleri olup, kanama sırasında pıhtı oluşturmak üzere birbirine yapışarak kanamayı durdururlar. Trombosit yüksekliği inme, kalp krizine neden olabilir veya herhangi bir organa giden damarda pıhtı oluşturabilir.

PLT yüksekliği hangi hastalığın belirtisi?

PLT yüksekliği yukarıda da bahsettiğimiz gibi demir eksikliği, iltihaplı hastalıklar, alerjik tepkiler, kemik iliği kanserleri, cerrahi operasyonlardan kaynaklanan risk faktörleri, kullanılan çeşitli ilaçlar, romatoid artrid hastalıkları, genetik faktörler ve dalak aldırma gibi cerrahi operasyonlardan dolayı PLT

admin

Back to top