Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Tevkifatli fatura işleme

Tevkifat fatura nasıl işlenir?

Tevkifatlı fatura nasıl hesaplanır?

  1. Diyelim ki tutarı 500 TL olan bir satış faturanız bulunuyor. …
  2. Eğer tevkifat oranı da varsa ve 5/10 ise 90 TL'lik KDV tutarının 5/10'u yani yarısı 45 TL edecektir; bu durumda 45 TL'lik bölüm tevkif edilmiştir; ödeme sorumluluğu ise sizden alıcıya geçmiş demektir.

Oct 12, 2021

Tevkifatlı fatura kaydı nasıl yapılır?

KDV Tevkifatı, kanunda belirli malların alım satımı veya hizmet bedeli üzerinden hesaplanan katma değer vergisi, alıcılardan bazen tamamı bazen de kanunda belirlenen oran kadar kesinti yapılır. Bu kesinti, satıcı yerine vergi sorumlusu sıfatıyla vergi dairesine beyan edilir ve ödenir.

Tevkifatlı Faturada tevkifatı kim öder?

Tevkifatlı faturada hesaplanan katma değer vergisi miktarı alıcı ile satıcı arasında paylaştırılır. Tevkifatlı fatura aslında normal ve irsaliyeli fatura ile aynıdır. Sadece, tevkifatlı faturada faturanın konusu olan vergi, alıcı ile satıcı arasında bölüştürülerek ikisinden de alınır.

Tevkifatlı fatura nasıl işlenir Zirve?

Tevkifatlı olarak kaydettiğin faturayı yazdırmak için; Önce C:\ zirvenet\Raporlar\ravs\ornekler\Fatura_tevkifat_W.rav dosyasını bulup dosyayı ravs klasörüne kopyala/yapıştır yaparsın. Sonra, Ayarlar> Yazdırma Ayarları > Döküm Tipi> Fatura seçilir ve alt kısımda Fatura dosyaları görünür.

5 10 tevkifatlı fatura nasıl kesilir?

1000₺ tutarlı bir satış faturamız olsun. Faturaya %18 oranında KDV ekleyelim ve faturanın KDV tutarı 180₺, genel toplamı ise 1180₺ olsun. Bu durumda satıcı olarak 180₺ katma değer vergisi ödemeliyiz. Eğer tevkifat varsa ve kullandığımız tevkifat oranı 5/10 ise 180₺'lik KDV tutarının 5/10'u yani yarısı 90₺ eder.

Tevkifatli fatura işletme defterine nasıl işlenir?

ilk önce ayarlardan tevkifat bölümünü açın… matrahı , tahsil ettiğiniz kdv manuel yazın yazarken sağ ok tuşa basınız.. kdvyi yazdıktan sonra enter basın,çıkan ekranda evet yapın,tevkifat oranınıyazın.tamam..

Tevkifatın mantığı nedir?

Tevkifat, vergi bakımından, vergiler üzerinde bölüşme ya da kesinti yapma anlamına gelir. Normal ya da irsaliyeli faturadan hiçbir farkı olmayan tevkifatlı faturayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise, faturaya işlenen verginin alıcı ve satıcı arasında bölüştürülerek iki taraftan da vergi alınıyor olmasıdır.

admin

Back to top