Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Testisten sperm alma ameliyatı

Mikro TESE işlemi genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Testis açılarak, sperm kanalları gözlemlenir ve genişlemiş dolgun sperm kanalları görüntülenerek içerisinden sperm elde edilmeye çalışılır. Bu yöntem ile altta yatan neden bağlı olarak azospermik hastaların %40-60'ın sperm elde edilebilmektedir.

Mikro TESE ameliyatı kimlere yapılır?

TESE, infertilite tedavisi için uygulanan cerrahi bir işlemdir. Menide sperm hücresi bulunmayan erkeklere uygulanır. Ameliyathane ortamında mikroskop altında her iki testisten en az 4 farklı doku örneği alınır.

TESA işlemi nasıl yapılır?

TESA işlemi nasıl yapılır? Bu işlem, ameliyathane koşullarında lokal anestezi veya sedasyon kullanılarak yapılmaktadır. Testislere ince bir iğne yerleştirir ve bu iğneyle spermler aspire edilir. Bazı durumlarda TESA, yeterince doku veya sperm sağlayamadığında açık bir testis biyopsisi gerekebilmektedir.

TESE ameliyatı kaç kez yapılır?

mikroTESE, dört kez yapılabilir.

Mikro TESE ameliyatı zor mu?

Mikro Tese cerrahi bir uygulama olduğu için her cerrahi işlemde meydana gelme olasılığı olan enfeksiyon ya da kanama oldukça az seviyelerde olsa da yan etkilerinin içerisindedir. Kesinlikle ağrısız bir işlemdir ve herhangi bir zararı yoktur.

Azospermi olup çocuğu olan var mı?

En korkulan azospermide bile önce genetik testler, ejakulat markırları ve kanda hormon düzeyi ölçümlerine bakılarak testislerde sperm üretimi değerlendirilir. Çünkü azospermi tedavi edildiği takdirde doğal yolla bile çocuk sahibi olunabilecek durumlar vardır.

Mikro TESE ameliyatında sperm çıkmazsa ne olur?

Aslında ilk yapılan TESE sırasında, bundan sonraki TESE'lerin sonucu hakkında da bir fikir edinilir. Eğer TESE ile sperm çıkmazsa, bu durumda testis dokusunda bazı markırlara bakılır. Genetik teknikle yapılan bu incelemeden olumlu netice gelmesi, en azından tedavilerden fayda görülebileceği olasılığını ortaya çıkarır.

TESA ameliyatı ne kadar sürer?

Mikro TESE ameliyatı, tek tek kanalların incelenmesini gerektirdiğinden 2-2,5 saat kadar sürebilmektedir. Ameliyatın uzunluğu nedeniyle lokal anestezi yerine genel anestezi tercih edilir. Cerrahi işlem sırasında mikroskop kullanılır.

admin

Back to top