Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Termostatik vana değişimi

Termostatik vana nasıl takılmalı?

Termostatik vanalarda genellikle vana gövdesi ile algılayıcı (sensör) birbirinden ayrılır. Önce vana gövdesindeki rakor kendir veya teflon bant ile branşmana monte edilir ve gövde takılır. Daha sonra algılayıcı bastırılarak gövdeye monte edilmiş olur. Çıkartılırken ise geri çevirmek gerekir.

Petek vanası nasıl değiştirilir?

İşleme ilk olarak su borusunu vanaya bağlayan somunları sökerek başlayın. Daha sonra yerine koymak için vanayı çıkarın. Aldığınız yeni vanayı takmadan önce radyatörün ucundaki dişleri temizleyin. Yeni radyatör vanasının etrafına teflon bandı sarın ve radyatörün ucuna vidalayın.

Tüm peteklere termostatik vana takılmalı mı?

Termostatik vana merkezi ısıtma sistemlerinde her radyatöre takılmalıdır. Merkezi ısıtma sistemlerinde genel olarak sıcaklık yüksek olduğundan siz termostatik vana üzerinden vana ayarını ihtiyaca göre 2 veya 3 kademede kullanarak ideal oda sıcaklığı ile hem komfor hem tasarruf sağlayabilirsiniz.

Termostatik vana tam kapanır mı?

TS EN 215'e uygun termostatik radyatör vanası kullanıldığında radyatörleri tamamen kapatmak mümkün değildir. (Not: Sadece iç aksamını açarak pim mekanızması vs. kısımları bir nevi bozarak kapatılabilir.) … Diğer bireysel veya müstakil kullanımdaki termostatik vanaları direkt kapatılabilir özelliktedir.

Termostatik vana nasıl kullanılır?

Termostatik vana, odanızın sıcaklığını istediğiniz seviyede koruyan otomatik kontrol elemanıdır. Plastik başlık içinde bulunan sıvı sensör, oda sıcaklığı arttığında genleşir ve gövde milini iterek vanayı kapatır. Oda sıcaklığı düştüğündeyse büzülür, içeride sıkışmış olan yay mili geri iter, vana tekrar açılır.

Termostatik vana üzerindeki rakamlar kaç derece?

Enerji Verimliliği Kanunu ve İlgili yönetmelikler gereği merkezi sistemlerde, Termostatik Radyatör Vanası 15°C alt sıcaklık ayar özelliğine sahip olmalıdır.

Kalorifer peteği alt vana ne işe yarar?

Kalorifer peteklerinde alt vana, petekten çıkan suyun kontrolünü sağlar. Üst vana ise peteğe giren sıcak su vanasıdır. Tabi bu vanalar her zaman altta ve üstte olmaz. … Su çıkış vanasının ortasında ise mavi renk olur yani soğuğu temsil eder.

admin

Back to top