Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Sigortacı açmak için gerekli belgeler

Sigortacı açmak için ne mezunu olmak gerekir?

Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık(Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır.

Sigorta Acenteleri yüzde kaç para kazanır?

Komisyon oranları ise sigorta branşına göre yüzde 1 ila 15 arasında değişiyor. Örneğin, trafik sigortasında acente komisyon oranı yüzde 11. Acente yıl içinde 3 milyon liralık toplam trafik poliçesi kesmişse, sigorta şirketinden 330 bin lira komisyon alıyor.

Sigorta Acente Belgesi nasıl alınır?

SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir. Sınavda yeterli düzeyde olduğunu kanıtlayan her lise mezuniyetine sahip kişiler bu belge için başvurarak yine SEGEM'den belgesini alabilir.

Sigorta şubesi açmak karlı mı?

Acentelerinin kar marjı %8 ile 0 arasında yaptığı işe göre değişir. Sigorta şubeleri ise acentelerle anlaşmalar yaparak bu komisyon oranının P'si ile €'i arasında anlaştığı oranda komisyona talip olur. Sigorta acentesi açmak yüksek sermaye ve gerekliliklere sahipken, şubeler için işler oldukça kolaydır.

Nasil Sigortaci olabilirim?

Sigorta Acentesi Açabilmek İçin Gerçek Kişilerden İstenen Belgeler

  1. Nüfus cüzdanı sureti.
  2. İkametgâh belgesi.
  3. Vesikalık fotoğraf.
  4. Ticaret Sicil Gazetesi.
  5. Ticaret Sicil Tasdiknamesi (asıl ve ıslak imzalı, kaşeli)
  6. Diploma sureti.
  7. Sigorta şirketiyle yapılan sözleşme.
  8. Taahhütname.

Sigortacılar ne kadar maaş alıyor?

2021 Sigortacı Maaşları Sigortacı maaşı ortalama aylık 3.400 – TL'dir. En düşük Sigortacı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 4.600 – TL'dir.

Sigortacılar ne kazanıyor?

Sigortacılık meslek elemanları kamu kurumlarına atananlar 2200 ile 2500 lira dolaylarında maaş alırken, özel sektörde faaliyet gösterenler için net bir maaş söylemek mümkün değildir. Özel sektörde faaliyet gösterenler, kamu kurumlarında çalışan bireylere göre daha düşük veya daha yüksek maaş alabilirler.

admin

Back to top