Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Ramazan tatlısı güllaç

Ramazan’da güllaç nasıl yapılır?

Sütü derin bir tencereye alıp ısıtın. İçine şeker ve vanilini de ekeyin ve kaynayınca altını kapatın. Ceviz içlerini havanda ya da bir bıcak yardımıyla hafif iri kalacak şekilde parçalayın. Güllaç yaprağını parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye yerleştirin ve 1 kepçe sütle ıslatarak yumuşatın.

Güllacın sütü kaynatılır mı?

Önce süt ocakta kaynatılır. … Süt 45 derece sıcaklığa geldiğinde güllaç yaprağı ile buluşturulur. (Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süte batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir (yani yoğurt mayalar gibi) Güllacın yapılacağı tepsiye önce bir-iki kepçe süt dökülür.

Marketten alınan güllaç nasıl yapılır?

Güllaç yapraklarını iri parçalar halinde kırın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine kepçe ile her tarafı ıslanacak biçimde süt dökün ve bir kat daha güllaç koyun. Arasına ceviz içi serpip bir kat daha güllaç yaprağı, süt, ceviz içi sıralamasına devam edin. En son güllaç yapraklarını yerleştirip kalan sütü üzerine gezdirin.

Ramazanda Hangi tatlı yenir?

Sütlaç, irmik tatlısı, etimek tatlısı, muhallebili kadayıf, muhallebili revani ramazan tatlılarını sütlü tercih edenlere; kadayıf dolması, şöbiyet, künefe, bal parmak tatlısı, fıstıklı büzme baklava da şerbetli ramazan tatlıları sevenler için birebir ölçülerle her damağa hitap edebilecek şekilde sizler için hazırlandı.

Güllaç nerede bekletilir?

Tüm yapraklar bittiğinde kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin.

Güllaç sütü ne kadar kaynatılır?

Sütü tencereye alın ve şekerle birlikte eriyene kadar 10 dakika civarı karıştırarak pişirin. Son olarak vanilyasını ilave ederek kapatın. Dikkat edin süt ne çok sıcak ne çok soğuk, ılık olmalı.

Güllacın sütü nasıl olmalı?

Müşterilerinizin beğenisini kazanacak güllaç yapımı için güllaç yaprakları kadar önemli bir diğer unsur süt kullanımıdır. Bu doğrultuda güllaç tarifinde kullanılan sütün tam yağlı olması gerekmektedir. Tam yağlı süt, tatlının çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

admin

Back to top