Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Rağmen nasıl yazılır

TDK'ya Göre Rağmen Kelimesinin Doğru Yazımı Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimelerin doğru yazımı, 'Rağmen' biçiminde öne çıkıyor.Sep 24, 2021

Rağmen mi rahmen mi?

Rağmen kelimesi karşın anlamına gelir. Gerekli olan duruma ya da mantığın gerektirdiğine karşıt olarak demektir. İlgeç (edat) olarak kullanılır. Bu kelime genellikle ramen şeklinde yanlış yazılmaktadır.

Herşeyden çok nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında bu kelimenin doğru yazılışı 'her şey' şeklinde geçmektedir. Yani ayrı yazılır. Genelde halk arasında bu kelime bitişik olarak yanlış şekilde ele alınmaktadır. Ayrı olarak doğru yazımı üzerinden cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Hiç bir nasıl yazılır?

TDK'dan gelen açıklamaya göre "hiçbir" sözcüğü birleşik olarak yazılmaktadır. Yazımla ilgili bir kısıtlama ya da ayrım söz konusu değildir. Çünkü "hiçbir" kelimesi birleşik olarak yazıldığında cümleye istenilen anlamı katmaktadır.

Maalesef ki nasıl yazılır?

MAALESEF TDK YAZILIŞI: MAALESEF NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre “üzülerek söylüyorum ki, ne yazık ki” anlamlarına gelen bu kelime “maalesef” şeklinde yani iki tane “a” harfi kullanılarak yazılır. TDK'nin kendi adresinde verdiği örnek cümle ise şöyle: Hatta maalesef bu sevgide bir çok içliği bile vardır.

Rağmen mi?

Bu kelime genellikle Ramen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Rağmen şeklinde olmalıdır.

Bir şey nasıl yazılır?

Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "bir şey"dir. Dolayısıyla TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda birşey kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Sonuç olarak birleşik şekilde yazım yanlış, ayrı şekilde yazılış ise doğru şekilde kullanımdır.

Bir gün herşey nasıl yazılır?

Bir gün sözcüğünün doğru yazılışına aşağıdan göz atabilirsiniz. TDK Yazımı Bir Gün Mü, Birgün Mü? Türk Dil Kurumu'na göre 'bir gün' ayrı olarak yazılmalıdır.

admin

Back to top