Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Psikolojik dil altı hapı

Psikiyatri dil altı hapı nedir?

Dil altı hapı, hem kalp hastalıkları için hem de hipertansiyon hastaları tarafından kullanılan bir ilaç türü olmakla birlikte genel kullanım amacı, kişinin tansiyon ve kalbinin ritmini kontrol altında tutmak ve gerekirse tedavi etmektir.

Dil altı hapının adı ne?

Doktorlar hele kalp doktorları dilaltı hapı denilince aklına gelen ilaç bu gruptur ve adı da ''İsordil'' dir. Tansiyon yüksekliğinde kullanılan dilaltı hapı da ''Kapril'dir''.

Dil altı hapı öldürür mu?

Dil altı hapı doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullanılmaması gereken bir kişi tarafından veya yanlış zamanda kullanıldığı takdirde ciddi problemlere yol açmaktadır. Ölüme dahi neden olabileceği sebebiyle dil altı hapı kullanmak kesinlikle kişinin tek başına alacağı bir karar değildir.

Dil altı hapı ne kadar sürede erir?

ilaç emilim hızları söz konusu olduğunda dil altı, hızlı emilim anlamına gelir: dil altı uyguladığımız ilaçları emilim süresi 3-5 dakika arasında değişir. ağız yoluyla (p.o) verilen ilaçlar ise yaklaşık 30 dakika ile 90 dakika arasında etki etmeye başlar.

Tansiyon kaç olunca dil altı alınmalı?

Dil altı hapının sadece baş ağrısı, göğüs ağrısı, nefes darlığı gibi şikayetlerin geliştiği ve sıklıkla büyük tansiyonun 180 değerini aştığı acil durumlarda kullanılması gerekiyor. Aksi halde dilaltı ilacı kan basıncını hızla ve kontrolsüz düşürerek felç, kalp krizi ve ölüm gibi istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor.

Psikiyatrik ilaçlar nelerdir?

  • Sertralin (Lustral, Seralin, Selectra, Misol vd…)
  • Sitalopram (Cipram, Eslopram, Citol, Vodalex, Citara, vb…)
  • Paroksetin (Seroxat, Paxil, Paxera vd…)
  • Fluvoksamin (Faverin)
  • Fluoksetin (Prozac, Depreks, Zedprex, Fulsac, Florak, vd…)
  • Essitalopram (Cipralex, Secita, Eslorex, Citoles, vd…)

Kapril hangi ilaç grubu?

Farmakoterapötik grup: Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim (ADE) İnhibitörleri ATC kodu: C09AA01 KAPTORİL'in etkin maddesi olan kaptopril güçlü bir kompetetif ADE (Anjiyotensin- dönüştürücü enzim) inhibitörüdür. İlaç etkisini renin-angiotensin-aldosteron sistemini suprese ederek göstermektedir.

admin

Back to top