Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Nişastalı keşkül tarifi

Nişastanın üzerine 3 yemek kaşığı su döküp, iyice karıştırarak nişastayı açın. Isınan karışımın üzerine 1 paket vanilya ve açtığınız nişastayı azar azar döküp, bir yandan da çırpıcı yardımı ile hızlı bir şekilde karıştırın. Bademli keşkül karışımını orta ateş üzerinde kaynayana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.

Ev yapımı keşkül nasıl yapılır?

Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye aktarın. Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüzce birleştiğine emin olun. Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın.

En iyi keşkül nasıl yapılır?

Keşkül Tarifi (Osmanlı Mutfağı) Nasıl Yapılır?

  1. Süt , şeker, yumurta sarısı, nişasta ve pirinç unu tencereye alınır ve çırpılır.
  2. Badem tozu, Hindistan cevizi, ardından şekerli vanilin de eklenerek iyice çırpılır.
  3. Tencere orta ateşe konulur ve devamlı çırparak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirilir.

Keşküle badem yerine ne kullanılır?

Bu tarif badem yerine rondoda un gibi çekilmiş fındık veya antep fıstığı ile de yapılabilir.

Cevizli keşkül nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Süt ve tarçın haricindeki malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırın.
  2. Sütü ekleyin ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 1 dk. daha pişirin.
  4. Tatlıyı ocaktan alın ve 1-2 dk. bekletin.
  5. Kaselere pay edin, ılınınca üzerini tarçın ve ceviz ile süsleyin.

Limonlu keşkül nasıl yapılır?

Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Diğer tarafta badem tozu, limon kabuğu rendesi, yumurta sarısı ve su iyice karıştırılır. Kaynamakta olan muhallebinin üzerine eklenir. Bir taşım daha pişrdikten sonra kaselere paylaştırılır.

Hazır paket keşkül nasıl yapılır?

750 ml (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.

Orjinal keşkül nasıl yapılır?

Keşkül-ü Fukara Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çiğ sütü bir tencerenin içerisine alın ve havalandırarak güzelce kaynatın.
  2. Ardından karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  3. Tencerenin içerisindeki süte toz şeker, toz badem ve pirinç ununu ilave ederek ocağa alın.
  4. Karıştırarak pişirmeye başlayın.

admin

Back to top