Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Mercimekli bulgur nasıl yapılır

Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın. Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin.

En güzel mercimekli pilav nasıl yapılır?

Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır, ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir. Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır. Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım. Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.

Yayla yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yayla Yemek Hazır Yeşil Mercimek Bulgur Pilavı hazırlanışı; Mikrodalga ile ısıtma: 2-3 cm ambalajı açarak mikrodalga fırında 2 dakikada ısıtabilirsiniz. Tencerede ısıtma: Tencereye dökerek 3 dakikada ısıtabilirsiniz. Sıcak suda bekleterek: Ambalajı açmadan sıcak suda 5 dakikada bekleterek ısıtabilirsiniz.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı sağlıklı mı?

Yeşil mercimek eklenerek yapılan mercimekli bulgur pilavı da pek çok kişi tarafından sevilen bir pilav türü olarak karşımıza çıkıyor. Mercimek ve bulgurda bulunan B vitaminleri sayesinde sağlıklı ve doyurucu bir pilav tercihi olabilir.

Mercimekli bulgur pilavı ile ne yenir?

Bulgur Pilavının Yanına Ne Gider?

  • Mantar Çorbası
  • Çeşmi Nigar Çorbası
  • Etli Nohut.
  • Patlıcan Kebabı
  • Sar Pişir Kebabı
  • Tavuk Çöp Şiş
  • Köfteli Sebze Kebabı
  • Tavuk But.

Evde mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın. Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin.

Sade yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır?

Yeşil mercimekleri haşlayın ve suyunu süzdükten sonra kenara alın. Bulguru tereyağında kavurun, üzerine su koyup, tuzunu da ekleyip pişirin. Pilav suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatıp, demlenmeye bırakın.

Hazır Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

HAZIRLANIŞI

  1. Mikrodalga ile ısıtma :2-3 cm ambalajı açarak mikrodalga fırında 2 dakikada ısıtabilirsiniz. ya da.
  2. Tencerede ısıtma : Tencereye dökerek 3 dakikada ısıtabilirsiniz. ya da.
  3. Sıcak suda bekleterek : Ambalajı açmadan sıcak suda 5 dakikada bekleterek ısıtabilirsiniz.

admin

Back to top