Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Künefenin şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu

Künefe piştikten 1 dakika sonra şerbeti dökülür ve şerbet oda sıcaklığında soğuk olmalıdır. Künefe, tuzsuz künefe peynirinden yapılır.28-Dec-2013

Künefenin şerbeti sıcakken mi dökülür soğukken mi?

3 – Şerbet ılık, künefe sıcak olmalıdır, şerbet sıcakken dökerseniz künefeniz hamur olacaktır.

Künefe şerbeti nasıl dökülür?

Sıcak künefenin üzerine gezdireceğiniz soğumuş şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu tencereye alın. Ocağa aldığınız şerbet karışımını aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Künefe sıcak mı yenir soğuk mu?

Künefe hemen yenilmeyecekse şerbeti en son dökülür. Genellikle künefe piştikten 1 dakika sonra şerbeti dökülür ve şerbet oda sıcaklığında korununca künefe lezzetli olur.

Sütlü künefe şerbeti nasıl yapılır?

şerbeti için ;süt ve şeker derin bir tencereye eklenir. şeker eriyene kadar ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra 15 dk kısık ateşte kaynamaya devam edilir. Daha sonra tereyağı eklenip 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.

1 porsiyon künefe şerbeti nasıl yapılır?

Tencereye 1 su bardağı suya 1 su bardağı toz şekeri koyuyoruz ve şeker eriyene kadar şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu sıkıp soğuması için kenara alıyoruz. Çiğ kadayıfları harmanlamak için 150 gram tereyağını sos tavasında eritiyoruz. Yağı kızdırmıyoruz.

Hataydan gelen künefe nasıl yapılır?

Limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır ve şerbet ılımaya bırakılır. Ardından şoklanmış yani dondurulmuş künefe bir tepsiye alınır ve fırında üstü kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir. Ve bu sayede buzları da çözülmüş oluyor. Bıçakla yumuşaklığını test edebilirsiniz.

Künefe neden hamur gibi olur?

Künefe yapımı püf noktaları: – Şerbet ılık, künefe sıcak olmalıdır, şerbet sıcakken dökerseniz künefeniz hamur olacaktır.

admin

Back to top