Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Kulak altında beze nasıl geçer

Kulak altında beze neden olur?

Çoğumuz, kulak altında, boyunun her iki tarafında, çene ve koltuk altlarında büyüyen bezelere yabancı değilizdir. Genellikle şişmiş bezeler, bölgesel bir enfeksiyonun sonucu oluşurlar. Bunun nedeni içerisindeki savaşçı hücre (lenfosit- antikor) sayısının artmasıdır.

Lenf bezi şişkinliği nasıl iner?

Genel olarak bölgesel büyümeler vücut genelinde olan büyümelere göre daha iyi bir seyre sahiptir. Şişen lenf bezlerinin hassas ve ağrılı olması durumunda o bölgeye sıcak kompres uygulamak ağrının rahatlamasını sağlayabilir.

Lenf bezi şişmesi ne kadar sürede geçer?

Bunlar genelde reaksiyonel şişlikler olup hastalık sırasında şişen lenf nodu ağrılı olup, boyutu büyüktür. Birkaç gün içinde ağrı kendiliğinden veya verilen antibiotiklere bağlı olarak azalır, lenf nodu boyutları küçülmeye başlar ve bunun tamamen kaybolması 2-3 hafta sürebilir.

Kulak lenf bezi neden şişer?

Lenf bezi şişmesi, genellikle bakteri veya virüslerden kaynaklanır; nadiren de kanser nedeniyle gelişir. Lenf bezlerinin şişmesi, vücudun hastalıkla savaştığının göstergesidir. Hastalık iyileşince eski boyutlarına dönerler. Lenf bezleri enfeksiyon ile mücadelede hayati bir rol oynarlar.

Kulak altında şişlik hangi doktora gidilmeli?

Lenf bezi şişmesinden muzdaripseniz bir Genel Cerrahi doktoruna görünmelisiniz.

Kulak altında beze için hangi doktora gitmeli?

Lenf bezlerinde görülen herhangi bir sorun için hastanelerin kulak burun boğaz bölümlerine gidilmelidir.

Lenf bezi şişmesi hangi antibiyotik kullanılır?

Bu hastalarda antibiyotik olarak flucloxacillin, cephalexin, clindamycin veya amoxicillin/clavulanate kullanılabilir.

admin

Back to top