Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Koltuk altı ağrısı ve şişlik

Koltuk altında oluşan bezelerin en yaygın sebebi furonküloz yani iltihaplanan kıl köküdür. Batık kıl nedeniyle oluşan furonkülozda ter kökten çıkamadığı için bakteri oluşumuna yol açar. Ter bezleri iltihaplanır ve koltuk altında irili ufaklı şişlikler oluşur.02-Aug-2018

Koltuk altındaki şişlik ne zaman tehlikelidir?

Koltuk altı bölgesinde de oluşabilen bu tür şişliklerin küçülme eğiliminde olmaması, boyutunun 5 ila 10 cm gibi çok büyük çaplara ulaşması ya da komşu dokuların şeklini bozması durumunda mutlaka hekime muayene olunmalı ve var olan kitlenin ne olduğu, neden kaynaklandığı araştırılmalıdır.

Koltuk altı ağrısı kanser mi?

Koltuk altındaki lenf nodları ile birlikte vücudun diğer bölgelerindeki lenf nodlarının da etkilenmiş olması halinde koltuk altına ek olarak karın, bacaklar ve kasıklarda da şişlikler ortaya çıkabilir. Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin belirtileri arasında da koltuk altı ağrısı yer alır.

Koltuk altında şişlik ve ağrı için hangi doktora gidilmeli?

Koltuk Altı Şişmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Koltuk altı lenf bezlerinin şişmesinin tedavisi için Genel Cerrahi bölümünden randevu almalıdır.

Sol koltuk altı ağrısı nedir?

KOLTUK ALTI AĞRISI NEDEN OLUR? Lenf bezlerinin enfeksiyon kapması sonucu şişmesi koltuk altı ağrısına neden olur. Bunun yanı sıra yeteri kadar temizlenmemesi,stres,kimyasal içeren parfüm kullanılması,yanlış tıraşlama,hastalıklara bağlı olan aşırı terlemede koltuk altı ağrısına neden olur.

Koltuk altında kitle kanser mi?

Koltuk altında oluşan kitlelerin bir diğer nedeni de kanser hastalığıdır. Özellikle kan kanseri, meme kanseri, non-Hodgking lenfoma ve Hodgking lenfoma koltuk altında beze oluşumuna neden olabilir. Erken teşhis ve etkin bir tedavi ile tedavi başarısı neredeyse %90'lara ulaşır.

Şişmiş lenf bezi nasıl anlaşılır?

Lenf bezi şişmesi (büyümesi) belirtileri Lenf düğümlerinde bezelye ya da kiraz büyüklüğünde şişlik hissedilir. Şişliğe dokunmak acı verebilir. Çene altındaki veya boynun her iki tarafındaki şişmiş lenf bezleri, başınızı çevirirken veya yiyecek çiğnerken acıyabilir.

Kanser hastalığının belirtileri nelerdir?

Kanser belirtileri

  • Açıklanamayan kilo kaybı
  • Yüksek ateş
  • Kronik halszlik.
  • Güçlü ağrılar.
  • Meme, koltukaltı ve ya vücudun başka bölümlerinde hissedilen sert ve hareketsiz kitleler.
  • Ciltteki, özellikle ben ve siğillerde değişiklikler.
  • Ağızda diş etlerinde yoğun kanamalar.
  • Balgamda kan gelmesi ve kronik öksürük.

admin

Back to top