Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Karar pulu hesaplama programı

Karar pulu bedeli nasıl hesaplanır?

İhale Karar Pulu Hesaplama: İhale karar pulu, ihale damga vergisi verilen ihale kararı üzerinden hesap edilir. Yani, ihaleyi alan firmanın attığı teklif bedeli matrah kabul edilip, bu matrah binde 5,69 oranı ile çarpılıp, ihale karar pulu bulunur.

Karar pulu ne demek?

İhale Karar Pulu Damga Vergisi: Tüm resmi dairelerin ve kamu tüzel kişiliğine sahip kurumların (ihale kanunlarına tabi olsun veya olmasın) her türlü ihale kararları için ödenen damga vergisidir.

Karar pulu damga vergisi nedir?

İhale yapıldıktan sonra fiyat farkı uygulamasına gidilip, ihale kararı alınmış ise ihale kararında yer alan tutar üzerinden binde 5,69 oranında Damga Vergisi alınması gerekir. Belli parayı ihtiva eden sözleşmelerin değiştirilmesi halinde de artan miktar aynı nispette vergiye tabidir.

Karar Pulu oranı nedir?

488 sayılı Damga Vergisi Kanunu'na göre, ihale kanunlarına tabi olan veya olmayan resmi daire ve kamu tüzel kişiliğini haiz kurumların her türlü ihale kararları (Binde 5,69) oranında damga vergisine (karar pulu) tabidir.

Sözleşme karar pulu bedeli ne kadar?

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU. Mal Alımı İhalelerinde Sözleşme Yaparken Ödenen Karar Pul Binde 5,69 Ve Sözleşme Pulu Binde 9,48 Oranında İhale Tutarı Üzerinden Peşinen Ödenmekte Ve Sözleşme İmza Altına Alınmaktadır.

İhale karar pulu bedeli nereye ödenir?

İhale kararı ve sözleşme damga vergisini ödemek için en çok tercih edilen yöntem nakit olarak vergi dairesine yatırmaktır.

İhale karar pulu kim öder?

"Madde 3 – Damga Vergisinin Mükellefi Kağıtları İmza Edenlerdir. Resmi Dairelerle Kişiler Arasındaki İşlemlere Ait Kağıtların Damga Vergisini Kişiler Öder.", Şeklinde Düzenlenmiştir.

admin

Back to top