Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Karaman yemek yerleri

Karaman’da en güzel yemek nerede yenir?

Karaman'da Ne Yenir, Nerede Yenir?

  • Birtat Lokantası
  • Mim Lokantası
  • Köşebaşı Yemek Evi.
  • Hanzade Etli Ekmek.
  • Hatıra Tantuni.
  • Şükret Köfte & Kokoreç
  • Almila Restaurant.

Karamanda ne yiyebilirim?

Karaman yemekleri arasında en meşhur olanları; calla yemeği, keşkek, batırık, arabaşı çorbası, çullama, töğmeken, bıldırcın dolması gibi lezzetler bulunmaktadır. Tatlı olarak da zerde, lokur ve kuymak yer almaktadır. Keşkek Karaman düğünlerinde olmazsa olmaz bir tatdır.

Karamanda yemek sepeti var mı?

Yemeksepeti'nde tüm mutfak türlerinden binlerce çeşit yemek sadece bir kaç tık ötenizde. Dilerseniz aşağıdaki menülerden damak tadınıza uygun olanı seçip, kolay ve hızlı yemek siparişi vermenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Karamanda nerede kahvaltı yapılır?

Yer işaretçilerini göremeyecek kadar uzaklaştırma yaptınız. Lütfen yakınlaştırın.

  • Kale Restaurant. 8 yorumŞu Anda Açık. …
  • Eredem Park. 33 yorum. …
  • Işıkoğulları Pastaneleri. 5 yorumŞu Anda Açık. …
  • Nur Lokantası Karabiber Yemek Ve Izgara. …
  • Akdem Alabalık Tesisleri. …
  • Korkmazlar Pide Fırını …
  • Özdemir Pide Salonu. …
  • Ganim Börek.

Karaman Nasıl Bir Yer?

Batı ve kuzeyinde Konya, güneyinde Mersin, güneybatısında Antalya illeri ile çevrilidir. İç Anadolu'nun temel iklim yapısına sahip olan Karaman, yazları sıcak ve kurak kışları soğuk ve kar yağışlı olan karasal iklim yapısına sahiptir. Türkiye'nin her yeri gibi burası da birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Neyi Meşhur Karaman’ın neyi meşhur?

– Bisküvi, çikolata, gofret, bulgur, un ve Taşkale halısı almadan, – Karaman'ın meşhur elmasını yemeden, – Karaman'ın koyununu görmeden, dönmeyin… Karamanın meşhur şeyleri; Karamanın Koyunu, Hatuniye Medresesi, Yerköprü Şelalesi, Karaman Koyunu, Türkiyenin Bisküvi Üretim Merkezi, Karaman Elması..

Calla Yemeği nasıl yapılır?

Calla Yapılışı: Patlıcanların üzerine doğranmış soğan sarımsak sivri biber ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Yağ tuz ve karabiber ilave edilip 2 su bardağı su konup orta hararetli fırında veya ocakta üzeri kapalı olarak yaklaşık 2 saat pişirilir.

admin

Back to top