Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Kalın bulgur salatası

Ince bulgur salatası nasıl yapılır?

İnce bulguru sıcak su ıslatın ile ve 10 dakika dinlendirin. Diğer yandan kornişonu biberi ve yeşillikleri doğrayın. Dinlendirdiğiniz bulgura doğradınız ve diğer malzemeleri ekleyin. Bu kadar afiyet olsun.

Kalın bulgur nasıl haşlanır?

Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın. Pilav gibi pişirmeyin. Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün. Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin.

Bulgur salatasına ne konur?

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı iri pilavlık bulgur.
  • 1 su bardağı şalgam suyu.
  • 1,5 su bardağı su.
  • 200 gram kornişon salatalık turşusu.
  • 150 gram mısır.
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu.
  • 4 tane taze soğan.
  • 4 veya 5 kaşık zeytinyağı

Haşlanmış bulgur nasıl yapılır?

Tavsiye ederim.

  1. Tencereye su ve tuz alınarak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine bulgurlar ilave edilir. …
  2. 5 dakika sonra bulgurların suyu süzülür. …
  3. Ayrı bir tavada tereyağı eritilip hafif kızdırılır. …
  4. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir. ( …
  5. Çok sık olmamak şartıyla arada bakıp karıştırabilirsiniz.

24-Oct-2013

Şalgam suyu ile bulgur salatası nasıl yapılır?

Tenceremize şalgam suyu ve bulguru alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bulgur pişerken yeşil soğan, maydanoz ve turşumuzu ufak ufak doğruyoruz. Daha sonra pişen bulguru karıştırma kabına alarak soğan, maydanoz, turşu, yağ ve limonu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra istediğimiz şekilde servis ediyoruz.

Bulgurlu salata nasıl olur?

Nefis Bulgur Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavamıza aldığımız sıvı yağda bulguru hafif kavurup üzerine sıcak su ve tuz ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim. …
  2. Pişen bulgurları ayrı bir kaseye alarak soğumaya bırakalım.
  3. Dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve salatalık turşusunu doğrayalım.
  4. Havucu rendeleyelim.

Evde kısırlık bulgur nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Bulguru orta boy bir tencereye alın, üstüne suyu ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak haşlayın. …
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun, üzerine salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. …
  3. Soğanlı karışımı bulgurların içine ilave ederek karıştırın.

admin

Back to top