Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Gözdeki yağ bezesi

Ksantelazma olarak da bilinen göz kapağında çıkan yağ bezeleri, genellikle kolesterol ve bağışıklık sistemi hücrelerinin epidermis üzerinde birikmesi sonucu oluşur. Bu yağ bezeleri; sarı, bej ya da beyazımsı renkte ve yumuşak yapıdadır.21-Nov-2020

Göz altı yağ bezeleri nasıl yok edilir?

Göz altı yağ bezelerinin tedavisinde estetik olarak en iyi sonuçlar lazer ve cerrahi çıkarma ile alınır. Göz altı yağ bezlerinin lazer ile tedavisi sonrası tekrar riski cerrahi işleme göre daha düşüktür.

Yağ bezesi evde nasıl patlatılır?

Hintyağını bir parça pamuğa 4-5 damla damlatıp bezenin üstüne yerleştirin. Bunu gün içinde 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz. Buhar, ısı ve nem yağ bezesinin yumuşamasına ve kaybolmasına yardımcı olur. Havluyu buharda ısıtarak bezenin üstüne kompres yapın.

Göz altındaki yağ bezesi nasıl geçer?

Sarımsak mikrop kırıcı ve antibiyotik etkisi ile bezelerin yumuşamasını ve iyileşmesini sağlar. 1 diş sarımsak ile 1 adet karanfili havanda ezin. Gözaltındaki yağ bezelerine sürüp 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Her gün düzenli olarak iyileşene kadar yapabilirsiniz.

Göz çevresinde yağ bezesi nasıl geçer?

Yağ bezeleri zaman içinde kendiliğinden yok olmaz ya da krem ve ilaçlarla tedavi yapılmaz. Bu nedenle, cerrahi yöntemlerle yağ bezeleri alınır. CO2 lazer adı verilen yöntem başta olmak üzere lazer ablasyon yöntemi günümüzde sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alır.

Yağ bezesi iğne ile patlatılır mı?

Yağ bezesini yumuşatmadan patlatmaya çalışmayın. Bezeye iğne veya ucu sivri herhangi bir şey sokmayın, kesmeyin. Tüm bunların bezenin iltihaplanmasına ve derinin alt tabakalarına yayılmasına neden olabilir. Bezeyi sık sık anti bakteriyel sabunla veya anti bakteriyel özelliği bulunan ıslak mendillerle temizleyin.

Yağ bezesini sıkmak doğru mu?

Yağ bezelerinin çoğunun tedavi edilmesine gerek yoktur. Ancak yerleşim yerlerinden dolayı kozmetik soruna neden oluyorsa, ağrı yapıyorsa, boyutlarında hızlı artış varsa veya iltihap kapmışsa çıkarılmaları gerekir. Ancak yağ bezesi sıkılarak, delmeye çalışılarak tedavi edilemez.

Göz altındaki yağ bezesi neden olur?

Bu yağ bezeleri çoğunlukla herhangi bir ciddi sağlık sorununa neden olmaz. Vücutta yağ bezesi oluşumunun nedeni tam olarak bilinmese de etkileyen faktörler vardır bunlar; yüksek kolestrol, kıl kökü iltihabı, genetik geçiş, metabolik hastalıklar, kötü beslenme, yağlı yiyecekler, gün içerisinde hareketsiz durmak gibi.

admin

Back to top