Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Göz tembelliği belirtileri

Göz tembelliği belirtilerin başında gözlükle yada başka tedavilerle düzletilemeyen görme kaybı gelir. Tembel göz az görür. Ayrıca gözde kayma ve şaşılık, gözlerde titreme (nistagmus) de göz tembelliği belirtileridir.

Göz tembelliği olan kişi nasıl görür?

Göz tembelliğinin en yaygın belirtisi göz kayması ve yanlış hizalanan gözlerdir. Fakat göz tembelliği ciddi görme problemlerine neden olabilir: Eğer düzeltilmezse ve çok kullanılmazsa, tembel gözde görme keskinliği kaybı hızla gerçekleşir. İki gözle görüş kaybolur, derinliğin algılanması imkansızlaşır.

Göz tembelliği nelere yol açar?

Göz tembelliği, erken çocukluk döneminde tedavi edilmezse ileri yaşlarda kalıcı görme azlığına yol açabiliyor. Üstelik o dönemde tedavi için geç kalınmış oluyor. Ayrıca yapılan araştırmalara göre bir gözünde tembellik olan çocuklar travmaya bağlı olarak diğer gözlerini de kaybetme riski taşıyor.

Tembel göze ne iyi gelir?

Göz tembelliğinin cerrahi bir tedavisi yoktur. Hastanın durumuna göre gözlük önerilir ve iyi gören göz belirli zamanlarda kapatılarak tembel göz çalıştırılır. Hastanemizde bulunan görsel terapi merkezinde bu hastalar ortoptik uygulamalar adı verilen göz egzersizleriyle de tedavi edilebilmektedir.

Göz tembelliği kalıcı mıdır?

Çocukluk döneminde tespit edilen, şaşılık veya gözlük numaraları nedeniyle gelişen tembellik, sıklıkla başarıyla tedavi edilebilir. 9-10 yaşına kadar bu çocuklar gerekli görsel veya cerrahi rehabilitasyon aldıklarında 9-10 yaşlarından sonra göz tembelliği tekrarlamayacaktır.

Göz tembelliği yüzde kaç rapor alır?

Tek göz kaybında heyet hastanelerden verilen rapor oranı yüzde 32'dir. Engelli ya da malulen emeklilik için en az yüzde 40 oranında raporunuzun bulunması gerekmektedir. Başka rahatsızlıklarınız varsa bu oran yüzde 40'a çıkabilir ancak sadece tek göz kaybı varsa alacağınız rapor oranı yüzde 32 olacaktır.

Göz tembelliği olanlar hangi meslekleri yapamaz?

Eğer gözlerden birinde normal görüş yoksa bu durum kişiyi olumsuz etkiler. Örneğin pilotluk, polislik, askerlik ve cerrahlık gibi meslekleri göz tembelliği olan kişiler yapamaz. Bu nedenlerle göz tembelliğinin mümkün olan en erken yaşlarda tespit ve tedavisi yapılmalı.” diyor.

Göz tembelliği körlüğe yol açar mı?

Özellikle göz tembelliği dediğimiz bu hastalık yaşamın erken dönemlerinde tespit edilip tedavi edilirse, görme problemi önlenebilir. Tedavi edilmediği takdirde ise; körlük ya da ciddi görme sorunlarıyla karşılaşılabilir.

admin

Back to top