Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

E fatura programı fiyatları

E-fatura ücreti ne kadar?

GİB'e mali mühür başvurunuz sırasında ödemeniz gereken bedel 2020 yılı itibariyle tüzel kişiler için 245 TL + KDV gerçek kişiler içinse 155 TL + KDV.

Ücretsiz e-fatura nasıl kesilir?

GIB Portal'a giriş yaptıktan sonra eFatura kesmek için modülde e-Arşiv Portal'ı seçmelisiniz. Karşınıza çıkacak ekranda e-Belge işlemlerini seçtiğiniz takdirde faturalandırma süreci başlar. Fatura bilgilerini girerek doldurulması gereken kutucuklar eksiksiz şekilde girilmelidir.

E-fatura kaç TL üstü?

Vergi Usul Kanununa göre 2020 yılından itibaren düzenlenen e-faturalarda e-belge olma zorunluluğu 5.000 TL üzeri için zorunlu kılındı.

E-fatura kimler için zorunlu?

Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerindeki tüm işletmeler eFatura kullanmaya zorunludur. Ayrıca e-Faturanın avantajlarından yararlanmak isteyen işletmeler de gönüllü olarak bu uygulamaya geçiş yapabilirler. Gönüllü olarak katılan firmalar, diledikleri zaman sistemden ayrılabilirler.

2021 de kimler e faturaya geçecek?

e-Belge zorunlu kullanım kapsamı genişletildi GİB'in tebliğinde yer alan son güncelleme ile, 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin efatura geçiş zorunluluğu bulunuyor.

E-Fatura maliyeti ne kadar?

Şahıs firması iseniz e-imza ile de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Entegratör firma kullanılacaksa; fatura adedine göre birim maliyet 0.30-0.65 TL arasında değişir. İlave olarak saklama ücreti, 2500TL civarında entegrasyon ücreti ve eğitim bedelini karşılamanız gerekir.

Internetten nasıl fatura kesilir?

E-fatura nasıl kesilir örnek ile açıklayalım:

  1. Sisteme giriş yapıldıktan sonra modül seçim ekranından Arşiv Portal bölümüne tıklanır.
  2. Kullanıcı-mükellef bilgileri kontrol edilir.
  3. Ekranın solunda yer alan Belge İşlemleri bölümüne tıklanır ve Fatura Oluştur sekmesine geçilir.
  4. Faturaya ait istenen bilgiler doldurulur.

admin

Back to top