Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

E devletten çiftçi izin belgesi nasıl alınır

Çiftçi izin belgesi nasıl alabilirim?

Çiftçilik ile uğraşan kimselere devlet tarafından verilen destekten faydalanmaları için ilk önce çiftçi belgesi alınır. Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.

Çiftçi sokağa çıkma yasağı izin belgesi nereden alınır?

Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.

Pandemi çiftçi izin belgesi nasıl alınır?

Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. İlk çiftçi izin belgesi e-devlet üzerinden alınabilir. Formu doldurarak kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İkincisi ise, Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.

Çiftçi belgesi geçerli mi?

ÇİFTÇİLERİN GÖREV BELGESİ ALMASINA GEREK YOK “Tam kapanma” döneminde tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları kararlaştırıldı.

Çiftçi belgesi olanlar sokağa çıkabilir mi?

ÇİFTÇİ BELGESİ OLAN YASAKTAN MUAF MI? Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan iş yerleri ve buralarda çalışanlar, Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar yasaktan muaf olacak.

Çiftçi belgesi kimler alabilir?

ÇKS belgesini herkes alabilir. Çiftçilik yapan hatta yapmayan bile ÇKS belgesini alabilmektedir.

Çiftçilere kısıtlama var mı?

Cevap 25: Genelgemizle tam kapanma döneminde tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla “Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanların” sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları kararlaştırılmıştır.

admin

Back to top