Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Düdüklü tencerede ayva reçeli

Düdüklü tencereye bir kase şeker bir kase ayva olarak koyuyoruz. Üzerine bir kase için 3 yemek kaşığı su ekliyoruz. (Her kase başına 3 er kaşık olacak). Üzerine çekirdeklerini de ekleyip tencerenin kapağını kapatmadan ocağa koyup sulanmasını bekliyoruz.22-Oct-2019

Düdüklüde ayva reçeli nasıl?

Düdüklüde Kolay Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız ayvaları kabukları ile rendeliyoruz.
  2. Rendelenmiş ayvaları düdüklü tencereye koyuyoruz.
  3. Şekeri, suyu, limon tuzunu, ayva çekirdeklerini de koyuyoruz.
  4. Alt üst karıştırıp düdüklünün kapağını kapatalım.
  5. Kaynayınca düdüğünü indirip altını kısıyoruz.

Ayva tatlısı düdüklüde kaç dakikada pişer?

Düdüklünün altına çekirdekleri dizip ayvalarımızı yerleştiriyoruz. Ayvaların orta bölümüne şekerimizi paylaştırıyoruz. Kabuk tarçınlarımızı aralarına yerleştirip suyunu ekliyoruz. Düdüklünün kapağını kapatıp düdüğü çıkana kadar harlı ateşte tutup daha sonra altını kısıp 10 dakika pişiriyoruz.

Düdüklüde reçel olur mu?

Reçelinizi düdüklüde yapmak, daha kolay ve kısa sürede pişmesini sağlayacaktır. Reçelinizin olup olmadığını anlamak için, suyundan metal bir kaşıkla alarak test edebilirsiniz. Reçelin suyu, hemen akmayacak kıvamda olmalıdır.

Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Ayvaları soyup rendeleyin. …
  2. Üzerine rendelediğiniz ayvaları ilave ederek 7-8 dakika kadar haşlayın.
  3. Haşlanan ayvaların üzerine şekeri ilave edin. …
  4. Ara sıra karıştırarak reçel koyulaşıncaya kadar pişirin, koyulaşan reçele limon suyunu ekleyin karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynatın.

Yumuşak bir ayva reçeli nasıl yapılır?

Yumuşacık ayva reçeli nasıl yapılır

  1. Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve limonlu suya atın. …
  2. Suyun içerisine şekeri ilave edin ve koyu şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın . …
  3. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. …
  4. Soğuduktan sonra serin bir yerde muhafaza edin.

Düdüklü tencerede ayva Marmelati nasıl yapılır?

Ayvaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Büyük bir kaseyle ölçüp düdüklü tencereye alıyoruz. Üzerine kaseyle nekadar ayva çıktıysa okadar şeker koyuyoruz. Ayva çekirdeklerini de ayıklayıp içine ekleyip bir bardak su ve karanfili ekleyip ocağın üzerine alın.

Ayva tatlısı kaç dk pişer?

2- Tencereye ayvaları dizin. İçine kabukları ve çekirdekleri ekleyin suyu ilave edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika pişirin. 3- Tencerenin kapağını açıp şekeri ilave edin ve yine küçük ocakta kısık ateşte yaklaşık 1 saati aşkın süre boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır.

admin

Back to top