Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Dizel enjektör çeşitleri

Enjektörlerin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Çalışma Zorluğu / Titreme ve Sarsıntı Aracın çalışmasında zorluk yaşanıyorsa ve marşa uzun süre basıldığında çalışıyorsa enjektör arızasından şüphelenebilirsiniz. Bir başka belirtisi ise, araç rölantisini koruyamaz ve stop eder. Özellikle ışıklarda ve aracı her boşa attığınızda stop etme sorunu yaşarsınız.

Dizel enjektör basıncı kaç olmalı?

Dizel motorlarında sıkıştırma sonu basıncı 25 ile 45 bar civarındadır. Enjektörün bu kadar yüksek basınçlı hava içerisine yakıt püskürtebilmesi için, yakıt basıncının bu basınçtan daha yüksek olması gerekir. Yakıt pompaları yakıtın basıncını 1400 bar'a kadar çıkarabilirler.

Dizel enjektör ne işe yarar?

Enjektörler devasa yükseklikteki yakıt basıncına dayanıklı cihazlardır. Bu yakıtı yüksek basınç kullanarak zerrecik haline silindirin içine püskürtür. Bu püskürtme işlemi de aracın en ufak hücresine dahi yakıt götürür. Bu sayede aracın çalışması için gerekli olan yakıt her bir alana dağılmış olur.

Dizel araçlarda enjektör ne zaman değişir?

Araç eğer benzinli ise 40.000 km'de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir.

Dizel arabada enjektör arızası neden olur?

Enjektörler, yakıtı çok ince şekilde püskürtürler, yakıt kanalları ise çok dardır. Sürücülerin kullandığı ucuz ve kalitesiz yakıtlar yüzünden bu kanallar tıkanır ve sonucunda enjektörler arıza yapar. Enjektörler pahalı parçalar olduğundan arızalandığında önce tamir yoluna gidilir eğer tamir edilemezse değişimi gerekir.

Bozuk enjektör motora zarar verir mi?

Eğer ki bozulmuş enjektör tamir edilmez veya değiştirilmez ise motora büyük zararlar verebilir.

Dizel enjektör kaç barda çalışır?

Geleneksel dizel direkt püskürtücüleri yaklaşık 900 bar'lık basınç ile çalışırken, Common-Rail Sistemi, yakıtı 1500 bar'a kadar yükselen bir basınç ile ortak bir boru üzerinden enjektörlere dağıtır. Elektronik motor kumandası, bu yüksek basıncı, motorun devir sayısına ve yüküne bağlı olarak ayarlar.

admin

Back to top