Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Beyaz akinti abdesti bozarmi

Kur'an-ı Kerim'e göre idrar ile dışkı ve gaz çıkarma durumunda abdest bozulmaktadır. … Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur. Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir.May 19, 2021

Çamaşıra bulaşan akıntı ile namaz kılınır mı?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

Şeffaf beyaz akıntı abdesti bozar mı?

Cevap: Kadın ve erkeğin ön ve arkasından gelen her şey abdesti bozar. … Fercin içinden gelen şeffaf akıntı (dâhil-i fercin rutubeti) ise, İmam Ebu Hanife'ye göre temizdir; abdesti bozmaz; İmameyn'e göre necaset mahallinden geldiği için necistir, abdesti bozar. Esah olan Ebu Hanife'nin kavlidir.

Vajinal akıntının iç çamaşırında namaz kılınır mı?

Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır. Ancak vajinadan gelen akıntının necis olduğunu ileri süren alimler de bulunmaktadır. Vajinadan gelen akıntının temiz olup olmaması ile ilgili çeşitli yaklaşımlar olsa da alimler dışarıya çıkması halinde abdesti bozacağı ile ilgili aynı fikirdedir.

Çamaşırdaki ıslaklık abdesti bozar mı?

Şayet özür hali söz konusu değilse vücuttan idrar sızıntısı olduğu sürece abdest geçerli olmaz. … Ancak kişi, namazdan sonra çamaşırında gördüğü ıslaklığın, namazdan önce veya namaz esnasında çıkan bir idrar damlası olduğunu biliyor ve çıktığı anı hatırlıyorsa o takdirde abdestsiz namaz kılmış sayılır.

Kadınlarda ıslanma abdesti bozar mı?

Erkeklerde bu durum 'Mezi' iken kadınlardaki karşılığı ise 'Kazi'dir. Dini kaynaklarda belirtilen bilgilere göre; bu sıvının gelmesi nedeniyle gusül şartı aranmaz namaz abdesti yeterlidir. … (Meni şehvetsiz çıkıyorsa cünüplük olmaz, yalnızca abdest alınması gerekir.)

Vajinal akıntı namaza engel mi?

Kur'an-ı Kerim'e göre idrar ile dışkı ve gaz çıkarma durumunda abdest bozulmaktadır. … Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur. Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir.

Cinsel düşünceyle gelen akıntı gusül gerektirir mi?

Vedi, yapısı itibariyle meni veya meziye benzese de bu sıvıda dolayı gusül abdesti almak gerekmez. Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar. Bu kişilerin gusül abdesti alması ise gerekmemektedir.

admin

Back to top