Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Ara mahkeme nedir

Ara duruşma, ilk duruşma ile karar duruşması arasında yer alan duruşmaları ifade etmek üzere kullanılmaktadır. Ayrıca, tutuklu ceza davası dosyalarında iki duruşma arasında yer alan tutukluluk incelemesine de ara duruşma denilmektedir.

Cezaevinde ara mahkeme nedir?

Türkiye'de ceza mahkemelerinde iki duruşma arası yaklaşık 3-4 aydır. Ancak tutuklu ceza davalarında tutukluluk incelemesinin 30 günde bir evrak üzerinde yapılması gerekir. Otuz günlük süreler halinde yapılan incelemeye halk arasında ara duruşma denilmektedir.

Ara duruşmadan sonra ne olur?

Karar duruşması olarak tanımlanan ve mahkeme tarafından tarafların son kez dinlendiği aşama kararın ortaya çıktığı safhadır. İddia makamı bu safhada görüşlerini sunar. Bu aşamada savunma makamının da görüşleri alınır ve mahkeme tarafları dinlemek sureti ile bu aşamada son kararız müzakeresine geçer.

Ceza Mahkemesi ara karar nedir?

Ara karar, davaya son vermeyen, bunun tam aksine davayı yürütmeye yarayan kararlara denilmektedir. Mahkeme hakimi, yargılamayı devam ettirebilmek için davada birçok ara karar verebilmektedir. Mahkemelerce verilen tüm ara kararların müşterek özelliği, hakimin ara kararı ile davadan el çekmeyip, davaya devam etmesidir.

Ara muhakeme ne demek?

Ara Muhakeme Evresi C.Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ilgili mahkemeye gönderilmesi ile başlayan süreçtir.

Ara karar ne zaman verilir?

Davayı engel olan bir itirazın reddedilmesi istendiği zaman mahkeme nezdinde ara karar verilir. Bu durum mahkeme hakimi tarafından ele alınır ve gerçekleşir. Bu kadar içerisinde yapılan ara ile beraber itiraz incelenir ve buna göre karar ortaya çıkar.

Ara karar ne demek kısaca?

ara kararı ne demek? Bir davanın bakılmasını kolaylaştırmak için yargıdan önce önlem niteliğinde verilen karar. Duruşma sırasında, iki yanın dinlenmesinden sonra verilen karar.

Mütalaaya karşı savunma nasıl yapılır?

Mütalaaya Karşı Savunma Nasıl Yapılır? Esas hakkında savunma, sadece savcılık mütalaasına karşı yapılmaz. Savcılık mütalaasının değinmediği, ancak iddianamede yer alan veya yargılamanın önceki aşamalarında ek savunma hakkı verilerek tartışma konusu yapılan hususlara da esas hakkında savunmada yer verilmelidir.

admin

Back to top