Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Antep usulü zeytinyağlı biber dolması

Urfa usulü biber dolması nasıl yapılır?

Urfa Usulü Etli Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce biberlerin içi oyulur.
  2. İç harcı için kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, sarımsak ve biber, baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. Üzerine biraz yağ eklenerek karıştırılır.
  4. Biberlerin içi doldurulur.
  5. Yağlanmış tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yağ ve tuz gezdirilir.

Zeytinyağlı Antep dolması nasıl yapılır?

Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma Nasıl Yapılır?

  1. Nohutu akşamdan ıslatın. …
  2. Kuru acur, dolmalık biber ve patlıcanı haşlayıp suyunu süzün. …
  3. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. …
  4. Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın. …
  5. Pirinci ekleyip karıştırın ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

Biber dolmasına sumak konur mu?

Pirinçler yıkanır, süzülür ve kaba eklenir. Domateslerin kabukları soyulur, ufak ufak doğranır ve karıştırma kabına koyulur. Salça, pul biber, karabiber, reyhan, sumak, sıvı yağ ve tuz eklenerek el ile güzelce karıştırılır. Yapılan iç harç, dolmalık biberlerin içine doldurulur.

Etli kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp suda 10 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzün. Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağın da (2 y. k kadar) kavurun. Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. Domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin.

Kuru dolmalar nasıl yapılır?

Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı doldurun. Kuru patlıcanları ve biberleri tencereye dizin. Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağ ve salçayı kızdırıp tencereye ekleyin. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Zeytinyağlı kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar ve kuru dolma ayrı ayrı haşlanır .
  2. Patlıcanlar biraz daha uzun süre haşlanır. …
  3. Pirinç ıslatılır ve güzelce yıkanarak bekletilir.
  4. Bir tencereye yarım bardak zeytinyağı konur, üzerine 2 adet soğan doğranır.
  5. Soğanlar biraz öldükten sonra salçalar eklenip kavrulur .

Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?

1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.

admin

Back to top