Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

2821 sayılı sendikalar kanunu

2821 sayılı kanun yürürlükte mi?

Ayrıca, 2821 sayılı Kanunun tüm geçici maddeleri de, kabulünden 12 yıl sonra 4101 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılmıştır.

2821 sayılı iş kanunu nedir?

2821 sayılı kanun gereğince sendika veya konfederasyon yöneticiliği görevi için işinden kendi isteği ile ayrılan yöneticilerin, yöneticiliklerinin son bulması halinde, işverenin bir ay içerisinde eski işlerine veya eski işlerine uygun diğer bir işe başlatmak zorunluluğu bulunmaktaydı.

2821 sayılı sendika Kanunu’na göre ülkemizde sendikalar ne esasına göre kurulmaktadır?

Madde 3 – İşçi sendikaları, işkolu esasına göre bir işkolunda ve Türkiye çapında faaliyette bulunmak amacı ile bu işkolundaki işyerlerinde çalışan işçiler tarafından kurulur. … Bir işkolunda birden fazla sendika kurulabilir. Meslek veya işyeri esasına göre işçi sendikası kurulamaz.

6356 sayılı sendikalar ve toplu is sözleşmesi kanunu işveren vekili kimdir?

Bunun sebebi, 6356 sayılı Kanun uyarınca işveren vekili olan kişilerin işçi sendikasına değil, işveren sendikasına üye olabilmeleri ve toplu iş sözleşmesinden yararlanamamalarıdır. Bu nedenle Kanunun 2/1-e bendine göre işveren vekiliİşveren adına işletmenin bütününü yöneten” kişi olarak tanımlanmıştır.

2821 SK gereğince belirlenen görev kodu nedir?

-20 numaralı "2821 sayılı Kanun gereğince belirlenen görev kodu" alanına, hizmet akdine tabi olarak bir veya birkaç işveren tarafından çalıştırılanların bir kısmı 4857 sayılı Kanun'a göre işçi sayılmadıklarından, işçi sayılanların tespit edilebilmesi amacıyla durumlarına uygun olan "1-İşveren vekili", "2- İşçi", "3- …

6356 sayılı Kanun ne zaman yürürlüğe girdi?

Yeni yasa,12 Eylül sonrası 1983 yılında yürürlüğe giren 2821 sayılı Sendikalar yasası ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt kanunu tek bir çatı altında toplanarak 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu adı altında 7 Kasım 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Işyerinde sendika gelmesi için kaç kişi gerekir?

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre sendikalar “İşçilerin veya işverenlerin çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için en az 7 işçi veya işverenin bir araya gelerek bir işkolunda faaliyette bulunmak üzere oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip …

admin

Back to top