Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

117 seri nolu tebliğ

117 Seri No lu KDV Genel Tebliği nedir?

KDV tevkifatı uygulaması, teslim veya hizmet bedeli üzerinden hesaplanan verginin, teslim veya hizmeti yapanlar tarafından değil bu işlemlere muhatap olanlar tarafından kısmen veya tamamen vergi sorumlusu sıfatıyla beyan edilip ödenmesidir.

Hangi durumlarda tevkifat zorunluluğu bulunmuyor?

4- Hangi Durumlarda Tevkifat Zorunluluğu Bulunmuyor? Basit usule tabi mükelleflerin, vergiden muaf esnaf, sanatkar ve çiftçiler ile nihai tüketicilerin (hizmet alanların) yaptıracakları yük taşımacılığı hizmetlerinde (KDV mükellefi olmadıklarından) KDV tevkifatı yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.

2021 yılında KDV tevkifat uygulamasının sınırı nedir?

KDV Genel Uygulama Tebliğinin (I-C/2.1.3.4.1.) bölümündeki, kısmi tevkifat uygulanması zorunluluğuna ilişkin 1.000 TL olarak belirlenmiş olan alt limit, KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 36 Seri No.lu Tebliğle 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2.000 TL'ye yükseltilmişti.

KDV Tevkifatından kimler muaf?

KDV Kanununun 17/1 maddesinde sayılanlardan siyasi partiler, sendikalar, kamu menfaatine yararlı dernekler, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar, vakıflarca kurulan üniversiteler ve tarımsal amaçlı kooperatifler aşağıda belirtilen hizmet alımları için KDV tevkifatı yapma yükümlülüğünün dışında …

KDV’nin kanuni mükellefi kimlerdir?

KDV Kanunu'nun 8. Maddesine göre, bu verginin mükellefi satıcılardır. Ancak, anılan vergi dolaylı bir vergi türü olup, verginin kanuni yüklenicisi yada diğer bir deyimle taşıyıcısı mal veya hizmetin alıcılarıdır.

0015 gerçek usulde katma değer vergisi nedir?

0015 vergi kodu gerçek usulde katma değer vergisini ifade eden bir vergi kodudur. Katma değer vergisi üzerinden belirlenen malın değerini hesaplayarak ödenen vergi türüdür. Gerçek Usulde Katma Değer Vergisi Nereye Ödenir? İster online isterseniz de vergi dairelerine giderek bu vergi türü ödenebilmektedir.

Tevkifat hangi durumlarda kesilir?

Tevkifat Uygulanabilecek İşlemler

  • Belirli yapım işleri ve bunlara ait mühendislik – mimarlık hizmetleri.
  • Temizlik, bahçe ve çevre bakım hizmetleri.
  • Özel güvenlik hizmetleri.
  • Makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ilişkin tamirat, bakım ve onarım hizmetleri.
  • Yemek servisi.
  • Danışmanlık ve denetim hizmetleri.

admin

Back to top