Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Şanzıman nasıl çalışır video

Şanzıman nasıl bir şey?

Şanzıman veya vites kutusu, baskı balata (kavrama) yolu ile motordan aldığı hareketi istenilen tork değerinde şaft veya diferansiyele ileten aktarma organıdır. … Şanzıman sözcüğü Fransızca kökenli olup aslı boite de changement de vitesse'tir (okunuşu: buat dö şanjman dö vites).

Şanzıman bozulması nasıl anlaşılır?

Manuel Şanzıman Arızası Belirtileri

  • Seyir halindeyken Şanzımanınızdan uğuldama sesi gelmesi: Şanzımanınızın yağsız kaldığını belirtir. …
  • Viteslerden Atması: Aracınızı vitese atıp kalkış yaptığınızda hissedeceğiniz bir durumdur.

Şanzıman dağılması neden olur?

Şanzıman arızalarına sebep olan en önemli etken şüphesiz yanlış kullanılan yağlardır. … Aracın vites takılmaları ve zor vites geçişleri, vites geçişlerinde oluşan metalik sürtünmeler sonucu, bakım onarım ihmalkârlığı yapıldığından dolayı şanzıman dişlisi kırılma arızası yaşayabilirsiniz.

Şanzıman arabada ne işe yarar?

Şanzımanın araç için çok önemli işlevi bulunmaktadır. Şanzıman miller, vites ve dişlilerden oluşur. Şanzımanın bu parçaları araç durur durumda iken hareket etmesini, ileri vitese alındığında ileriye geri vitese alındığında ise geri gitmesini sağlamaktadır.

Otomatik şanzımanda sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Otomatik şanzımanların arıza belirtileri aşağıdaki gibidir;

  1. Şanzıman Yağ Kaçağı
  2. Viteslerin Geç Dolması
  3. Vites Geçişlerinde Hissedilen Vuruntu.
  4. Aracın Şanzımanının kompresyon kaçırması
  5. Vites geçişlerinin stabilizasyonunun kötü olması

Nov 13, 2020

Şanzıman yağı nerede?

– Arkadan çekişli araçlarda, yağ çubuğu genellikle motor bölmesinin arka kısmında, motorun arkasında bulunur. – Önden çekişli araçlarda, yağ çubuğu genellikle şanzımanın sürücü tarafındaki yüzünde bulunur.

Şanzıman çekişi etkiler mi?

Şanzıman bakımları yapılmadığında keçe conta vb malzemelerin değişimlerinin düzgün yapılamaması şanzımanın arıza vermesine sebep olmaktadır. … Bunu anlamında yolu aracın aracın çekişten bariz olarak düşmesi ve vites geçişlerinin zor olmasıdır.

admin

Back to top