Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Ölçü ve ölçü aletleri muayene yönetmeliği

Ölçü aletleri muayenesi kaç yılda bir yapılır?

periyodik muayenelerinin iki yılda bir yaptırılması zorunludur. Bu ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri ilgililerin müracaatı üzerine Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarınca yapılır.

3516 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun olarak Türkiye hudutları içinde her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin doğru ayarlı ve uluslararası birimler sistemine uygun olarak imalini ve kullanılmasını sağlamaktır.

Ölçü Ayar başvurusu nasil yapilir?

Uygunsuzluklar giderildikten sonra https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresinden veya e-devlet üzerinden, tamir ayar servisinin düzenleyeceği Damga Sökme/Geçici Damgalama Tutanağı sisteme yüklenmek suretiyle başvuruda bulunulur.

Tartı kalibrasyonu kim yapar?

Yetkili muayene servislerince tartı aletinin muayenesinde kullanılan etalonların kalibrasyonları ise en fazla iki yıl süreli olacak şekilde, ilgili doğruluk sınıfı ve nominal değerdeki kütle alanında akredite edilmiş laboratuvarlarda yaptırılır.

Kalorimetre kaç yılda değişir?

Sayaçların periyodik muayene süresi beş yıldır. Bu süre tarih olarak değil yıl olarak izlenir.

Kalibrasyon kaç yılda bir yapılır?

Kalibrasyon kütleleri ve kontrol kütleleri belli periyotlarla ( 3-5 yıl) kalibre ettirilmelidir. sıklığı amaca uygun olarak belirlenmelidir.

Ölçü Ayar belgesi nereden alınır?

MADDE 8 – (1) Ölçü ve ölçü aletlerinin tamir ve ayar hizmetlerinin yapıldığı işyerleri için, işyerinin bulunduğu il müdürlüğünden işyeri uygunluk belgesi alınması zorunludur.

admin

Back to top