Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Çiftçilik belgesi ne işe yarar

ÇKS belgesi çiftçi kayıt sistemi belgesi anlamına gelmektedir. … Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara ya da bu işe girmek isteyenlere verilen bu belgeler, tüm teşvik ve hibelerden yararlanmayı sağlayan, düşük oranlı kredi kullanılabilme imkanı veren belgelerdir.Nov 15, 2021

Kimler çiftçi belgesi alabilir?

Çiftçi belgesi almak için bu adımları uygulayabilirsiniz. … Arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olanlar: Birinci dereceden akrabalarına ait arazisi olanlar muvafakatname-2 belgesi doldurmaları gerekir. Tapuların fotokopisini çekip aslına uygundur kaşesi bastırmaları gerekir.

Sigortalı çalışan ÇKS belgesi alabilir mi?

Sigortalı çalışan çiftçi belgesi alabilir, bilindiği üzere çiftçi belgesi ziraat odaları tarafından tarımsal faaliyet yürüten kişilere verilen resmi bir belgedir. … Bu tescil işlemi ziraat odasına kayıt olduğunuz anda sistem üzerinden gerçekleşmektedir.

ÇKS nedir ne işe yarar?

ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir.

ÇKS kayıtlı çiftçi nedir?

Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır. … Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ürün bilgileri, Ürünün sulama durumu, Örgütlü çiftçi sayısı gibi bilgilere beyan ile değil resmi kayıt ile ulaşılabilmesi mümkün hale geliyor.

Çiftçi kayıt Sistemi için ne gerekli?

Çks Başvurusu için gerekli belgeler evraklar

  • Çiftçi Kayıt Formu.
  • T.C. Kimlik Numarasını Gösterir Nüfus Cüzdanının Fotokopisi ( Nüfus Cüzdanlarında Kimlik Numarası Olmayan Çiftçilerden, Nüfus. …
  • Tüzel Kişilerden Ticaret Sicil Gazetesi, İmza Sirküleri Ve Yetki Belgesi.
  • Çiftçi Belgesi Örneği.

2022 çiftçi kayıt sistemi ne zaman başlıyor?

2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (#ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl ve İlçe Müdürlüklerimizden yapılacaktır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için başvuru işlemlerini, başvuru tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

Kimler çiftçi sayılır?

Mal sahibi, kiracı, yarıcı veya ortakçı olarak devamlı veya en az bir üretim dönemi veya yetiştirme devresi tarımsal üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler çiftçi sayılıyor.

admin

Back to top