Corteva.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Çiğdem ne zaman çıkar

Genelde Mart ve Nisan aylarında açması ile bilinen çiğdemler görenleri şaşkına çevirdi. Çiğdem çiçeği kökündeki yumrunun soyularak yenilmesi ile biliniyor. Anadolu'da birçok ilde ise bahar aylarında çiğdem toplama geleneği sürdürülüyor.09-Mar-2020

Çiğdem hangi ayda çıkar?

Çiçekler, türüne bağlı olarak, ilkbahar ya da sonbaharda açar. İlk baharda çiçeklenen türlerin yumurtalığı toprak altında kalan uzun çiçek tüpleri vardır. Çiçekler geceleri ya da kötü havalarda kapanır.

Sarı çiğdem ne zaman çıkar?

Mor ve sarı renkte olan çiğdem çiçekleri yazın geldiğini, pembe çiğdemler ise kış mevsiminin geldiğini belirtir. – Küçük otsu yapılı çiçeklerdir. – Çiğdem çiçekleri çok yıllık bitkilerdir. – Akdeniz, Güney Avrupa ve Alpler Çiğdem çiçeklerinin yaşadığı coğrafyalardır.

Çiğdem zehirli mi?

Zambakgillerden, çiçekleri zehirli bir bitkidir. Pembe, beyaz, mor ve leylak renginde çiçekleri vardır.

Çiğdem nasıl ürer?

Çiğdem Nasıl Çoğaltılır? *Küçük bir soğan bir sürgün çıkarır; her bir sürgün bir veya iki bazen üç çiçek açar, daha iyi gelişmiş soğanlar fazla sürgün verebilirler. *Sürgün veya sürgünler çıkaran soğan bir kaç ayda yok olur, onun yerine çıkan sürgün sayısıkadar yeni soğan oluşur.

Çiğdem çiçeği ne zaman çıkar?

Soğanlı bitki olan çiğdem, kış ayının sonuna doğru ekilir. Çiğdem çiçeğinin yetişebileceği toprak, killi, gevşek ve organik yapılı olması gerekmektedir. Dikimi yapılırken, soğan toprağın 15cm altına gelecek şekilde yapılmalıdır.

Çiğdem çiçeği nerede bulunur?

Çiğdem bu toprak yapısından dolayı, Karadeniz bölgesinde yetişmeyi sever. Akdeniz bölgesinin kalkerli toprağa sahip olmasından dolayı da Akdeniz bölgesinde yetişmeyi sever. Kısaca, Çiğdem çiçeği, Alp dağlarında, açık alanlarda ve yüksek kesimlerdeki dağ eteklerinde yetişir.

Güz çiçeği nerede yetişir?

Bitki gövde yumrulu (kormus) , yumurtamsı 500-3000 m arası çayırlıklar, orman açıklıkları ve yamaçlarda yetişen çok yıllık bir bitkidir. Türkiye de özellikle Kuzey ve Kuzeydoğu Anadolu da Kastamonu, Giresun, Trabzon, Artvin de yayılış gösterir. Karadeniz de yaylacıları kışın geldiği için uyardığı da düşünülür.

admin

Back to top